Religie, întrebare adresată de eualexandrat, 9 ani în urmă

Fa un text cu planul:
1)Introducere:despre milostenie in general
2)Deapre faptele milei trupesti si sufletesti
Mila trupeasca
-hrana
-apa
-adapost straini
-bolnav-ingrijire
-haine pentru saraci
-vizite pentru cei din inchisori
Mila sufleteasca
-sfat
-incurajare
-rugaciune
-iertare
-invatatura
3)Concluzii
Rasplata\pedeapsa
Helppppp!!!!Dau coroana!!!!Am nevoie urgentt!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de wolf2890
2
Milostenia este o virtute,care este laudata de Domnul. "Fericiţi cei milostivi, că aceia se vor milui." Milostenia este impartita in doua categorii : Milostenia Trupeasca si cea Sufleteasca.
Mila Trupeasca,inseamna a ajuta apropiatilor nostri,cu haine,apa,mancare si orice alta actiune care vizeaza trupul. Ingrijirea bolnavilor este una dintre cele mai mari fapte de milostenie trupeasca.
Milostenia Sufleteasca sau duhovniceasca,este mai inalta decat cea trupeasca. Milostenia Duhovniceasca cuprinde mai multe actiuni. Aceas­eta pot fi: sfatul bun, cuvantul bun, compatimirea, suspi­nul, bucuria, o carte duhovniceasca daruita altuia sau pe care o poti recomanda cuiva ca lectura, a citi o carte duhovniceasca omului care nu stie sa citeasca sau care nu ve­de bine. Aceste actiuni de milostenie sunt mai inalte decat cele trupesti,deoarece acestea vizeaza exact sufletul.
Concluzia este ca,atat milostenia trupeasca cat si cea sufleteasca,ne vor fi rasplatite de Domnul prin mila de pacatele noastre,in aceeasi masura,pe care am avut-o si noi,la randul nostru,fata de semenii nostrii. Iar daca nu vom face milostenie,ci cel sarac trupeste sau duhovniceste,vom avea aceeasi soarta ca si Bogatul Nemilostiv,din parabola "Bogatul Nemilostiv si Saracul Lazar".
Alte întrebări interesante