Limba română, întrebare adresată de MissMarry14, 9 ani în urmă

Face-ți văă rof un eseu ”Impresiile din prima zi de școalăă”
Mulțumesc mult..!Dau coroana!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de jaking
2
Referat despre Prima zi de scoala - compunere
Din punct de vedere caledaristic, vara s-a terminat, iar toamna şi apoi sezonul rece sunt deja sinonime cu şcoala.

Îmi aduc aminte cu multă nostalgie de una dintre cele mai frumoase toamne din viaţa mea de până acum: cea care mi-a oferit bucuria de a păşi pentru prima dată în universul plin de farmec si mister al şcolii. Parcă păşeam pe un tărâm de basm, şcoala era castelul din poveste, iar zâna bună era învăţătoarea. Cu paşi mici şi cu ghiozdanul în spate, ţinând-o strâns de mâna pe mama, ne îndreptam spre şcoală. Eram mândră de mine şi stăpânită de mari emoţii.

Astăzi s-a dovedit a fi însă foarte diferit. Paşii mei mici s-au transformat în paşii mari ai unei adolescente, proaspat absolventă a şcolii generale.


MissMarry14: Mersi mult...!
Răspuns de Utilizator anonim
0
Rezumat
                                   Impresiile din prima zi de scoala

     Vara a plecat!Cu parere de rau merg la scoala.Acolo sunt sute de copii, chiar daca sunt mari , chiar daca sunt mici ei se bucura impreuna.Doar eu sunt singur pentru ca sunt nou in aceasta scoala imensa.La inceput credeam ca toti sunt egoisti. Insa chiar nu erau asa de rai.
     Dintr-o data am vazut  o fata care se indrepta spre mine.Cand mi-a spus ca vom fi colege m-am bucurat , fel  ma simteam  jenata pentru ca nu am fost prea politicoasa.Ea se purta atat de frumos cu mine , incat de emotionata ce eram am si uitat sa ma prezint.
     Dar apoi brusc emotiile mele au disparut si mi-am amintit de politete. Dupa ce m-am prezentat,am simtit ca o prietenie puternica ma leaga de ea.Dupa cateva minute am inceput sa cred ca pot avea incredere in ea si ii pot spune orice. 
     Apoi mi-am facut o impresie buna despre acea zi.Pentru ca in acea zi am  castigat doua lucruri foarte importante.Primul este ca am castigat un prieten  foarte bun.Si al doilea lucru este ca am castigat increderea primului  meu prieten din acea scoala.

MissMarry14: Mersi
Alte întrebări interesante