Limba română, întrebare adresată de googone208, 8 ani în urmă

Faceti caracterizarea personajului principal din „Casa" de Ray Bradbury

URGENT!!! URGENT!!! URGENT!!! URGENT!!! URGENT!!! URGENT!!! URGENT!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AdrianaZ
5

Casa - o mașinărie automatizată și inteligentă - este personajul principal al povestirii "Casa" de Ray Bradbury.

Putem caracteriza casa, astfel:

În ciuda faptului că nu este o ființă, casa are o personalitate complexă.

Trăsăturile de caracter ale casei sunt întruchipate de diferitele mașinării din interiorul ei (unele dintre acestea sunt atât de importante încât pot fi considerate personaje de sine stătătoare, cum ar fi ceasul, șoarecii roboți și vocea care citește poezii).

La început, casa demonstrează trăsături mai docile. Pare afectuoasă, întrucât îi este dor de familie. De asemenea, pare a fi harnică atunci când trece prin mișcările de a-i pregăti pe toți.

Din descrierea modului în care casa alungă animalele, cititorul are chiar impresia că este pudică.

Când apare câinele, cititorul vede o nouă latură, mai întunecată, a casei. Aceasta tratează câinele cu bruschețe și pare mai preocupată să curețe noroiul în care acesta calcă decât să se ocupe de nevoile câinelui. Când câinele moare, casa îi aruncă rămășițele într-un incinerator.

Din modul în care vocile dirijează fiecare pas al familiei, cititorul începe să bănuiască faptul că această casă are un fel de obsesie pentru control și ordine.

Când, în cele din urmă, o creangă de copac cade peste casă, provocând un incendiu, casa încearcă frenetic să se ferească de el, punându-și toate sistemele în funcțiune pentru a combate focul, dar fără succes.

Casa demonstrează unele din cele mai rele trăsături pe care tehnologia le scoate la iveală în oameni, devenind un avertisment moral împotriva nebuniei tehnologice.

Moartea sa în mâinile naturii este menită să reamintească cititorului că natura este permanentă, în timp ce tehnologia este efemeră.

Reținem!

Caracterizarea unui personaj este o compunere (un eseu) despre trăsăturile morale și fizice ale unui personaj dintr-un text.

Caracterizarea este:

  • directă (făcută de autor, dar și de celelalte personaje)
  • indirectă (prin faptele, comportamentul, gândurile personajului).

Găsești și aici câte ceva despre cum facem o caracterizare de personaj https://brainly.ro/tema/6579977

Spor la învâțat!

#SPJ1

Alte întrebări interesante