Limba română, întrebare adresată de boomstar851, 7 ani în urmă

Faceți-i compunere cu titlul cum l-am cunoscut pe Eminescu ? De 300 de cuvinte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cristian4283
0

"Cum l-am cunoscut pe Eminescu"

Era o zi caldă de vară când l-am cunoscut pe Mihai Eminescu. Eram în parcul din oraș, citind o carte, când am observat un bărbat care se plimba agale, privind în jur cu atenție. Era îmbrăcat simplu, într-o cămașă albă și pantaloni negri, iar părul lung și negru îi cădea pe umeri. Am simțit că trebuie să-l cunosc și m-am dus spre el.

Bună ziua, am spus eu. Mi-ați putea spune cum vă numiți?

Mihai Eminescu, a răspuns el cu un zâmbet.

Am rămas uimit. Nu mă așteptam să-l întâlnesc pe cel mai mare poet român în viață. Am început să discutăm despre poezia sa și despre viața sa, iar el a fost foarte deschis și amabil. Am înțeles atunci că Eminescu nu era doar un mare poet, ci și un om bun și generos.

Eminescu mi-a vorbit despre cum a început să scrie poezie, despre inspirația sa și despre dorința sa de a aduce frumusețea și adevărul în viața oamenilor. Am rămas impresionat de pasiunea și dedicația sa pentru poezie și am înțeles de ce operele sale sunt atât de iubite și apreciate.

Am petrecut restul după-amiezii discutând cu el și am rămas în contact, devenind prieteni. Acea întâlnire cu Eminescu a fost un moment special și memorabil pentru mine și m-a făcut să înțeleg mai bine importanța poeziei și a literaturii în viața noastră.

Alte întrebări interesante