Istorie, întrebare adresată de andrapaun, 8 ani în urmă

faceți în text în care să comparați epoca contemporana cu cea medievala


dau coroana repeeedeeeee!!!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de PISCUTZAPIS
1

Răspuns:

Diferența dintre epoca contemporana si cea medievala este un foarte mare.

In primul rand in epoca medievala care a fost numita si evul mediu întunecat avem numeroase conflicte militare si multe alte războaie si asasinării ale conducătorilor, in timp ce in epoca contemporana conflictele si asasinăriile politice nu sunt asa des întâlnite deci putem spune ca epoca contemporana este mai liniștită.

Dezvoltarea in evul mediu nu era asa des întâlnită si nu mereu tara vecina te ajuta sa ti dezvolți tara iar in evul mediu oamenii aveau alt trai si nu aveau ustensilele de întreținere prezente in epoca contemporana in special in evul mediu intr o anumita perioada a sa nici nu exista curent electric nici sa nu vorbim despre telefoane, mașini de spălat etc...

Desigur in evul mediu termenul de modernism era înțeles altfel fata de cum este înțeles in epoca contemporana. In timp ce in epoca contemporana a avea parte de modernism înseamă sa ai parte de tot ce e mai nou pe piața sau statul tau sa aibă o economie puternica si o dezvoltare mare, in evul mediu termenul de modernism se înțelegea daca aveai metode noi de întreținere sau apăreau noi idei de dezvoltare intr un stat.

Desigur o mare diferență între evul mediu si epoca contemporana se afla mentalitatea. Când in evul mediu dacă aveai o pereche de pantaloni rupți, in epoca contemporana acest lucru este o moda. Sa nu uitam ca in epoca contemporana dacă ești homosexual, in unele state ești acceptat asa cum ești in timp ce in evul mediu doar unii conducător homosexuali erau cruțati de la ucidere.

Exista multe diferențe între cele doua epoci mai ales ca acestea sunt situate la sute de ani distanta si este normal ca pentru noi, cei contemporani, epoca prezenta sa fie cea mai buna epoca dar daca am fii adus un om din evul mediu aici, posbil acesta sa aibă alta părere. Dar pana la urma epoca contemporana este o epoca a dezvoltării si a teologiei in timp ce epoca medievala a fost o epoca a războaielor si cheia spre un nou stil de viata.

Alte întrebări interesante