Religie, întrebare adresată de MinnyUnicorn, 8 ani în urmă

Faceți-mi vă rog o compunere cu titlul "Prietenul la nevoie se cunoaște",de 10 rânduri și vă rog să nu o luați de pe net.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Lonely11
2
Se spune ca Hristos iubeste cearta dintre prieteni. Este vorba despre acea cearta in care te sacrifici pe tine pentru binele celuilalt. Acea cearta in care ii arati prietenului cat de important este el in viata ta.Dar cati dintre noi mai fac asta? Pe cati dintre noi ii vei auzi spunand: renunt la visul meu cu drag ca sa pot fi alaturi de tine pe drumul visului tau? Un prieten adevarat iti va fi prieten prin fapte, nu doar prin vorbe. Prietenii nu au secrete, prietenii iti sunt alaturi indiferent de situatie ,, Prietenul adevărat iubeşte oricând şi în nenorocire ajunge ca un frate.,,  (proverbe 17:17) ,Cine îşi face mulţi prieteni, îi face spre nenorocirea lui, dar este un prieten care ţine mai mult la tine decât un frate.,,(proverbe 18:24).
Prietenia fara intrese este rara (Proverbe 19:7) ,, Toţi fraţii săracului îl urăsc; cu cât mai mult se depărtează prietenii lui de el! El se îndreaptă spre ei cu vorbe rugătoare, dar ei se fac nevăzuţi.,, dar prietenul te va mustra cand greseti (Proverbe 27:6) Rănile făcute de un prieten dovedesc credincioşia lui, dar sărutările unui vrăjmaş sunt mincinoase. Pentru el nu vei fi o povara, ci vei fi o bucurie si va fi gata oricand sa iti ofere bucurie din bucuriea lui, caci  (Ioan 15:13) Nu este mai mare dragoste decât să-şi dea cineva viaţa pentru prietenii săi.
Alte întrebări interesante