Geografie, întrebare adresată de antonio9990, 8 ani în urmă

Faceti o calatorie imaginara in America de Sud: proiectati un traseu pe care ati dori sa-l parcurgeti, argumentati de ce ati ales sa ,,vizitati'' locurile indicate. Multumesc!


maghiarflorin74: sper ca te-am ajutat

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iGeo
33

Răspuns:

→ Călătoria imaginară în America de Sud

Plecam din New York către Rio de Janeiro. Ce poate fi mai frumos ?! Așteptam să vedem celebrele căpățâni de zahăr, plajele de la oceanul Atlantic (plaja Copacabana). N-am fi plecat fară o incursiune pe mărețul Amazon. Am învățat o mulțime de lucruri grozave și neapărat trebuia să le vedem și noi: că este cel mai mare fluviu, că formează o imensa câmpie și că este fluviul care traversează întinsă pădure amazoniană, denumită selvas. Are atât de multe superlative !

Vom vizita și spectaculoasa cascadă Angel - cea mai înalta cascadă de pe glob dar și formațiunile de Roraima din Podișul Guyanelor. Un adevărat spectacol al naturii !

Nu trebuie să ratăm munții Anzi - munții înalți, perfecți, fabuloși din vestul Americii de Sud ! Totuși, îți poți da seama că există un lac navigabil situat la 3812 m ? Acela este lacul Titicaca din Peru. Ce șanse aveam să vedem toate lucrurile astea ? Hmmm....

Vom continua călătoria către sud să ajungem în cel mai sudic oraș al Terrei - Ushuaia din Argentina. Vom observa ghețarii, pasările, culorile orașului, zâmbetele localnicilor ! O minunăție !

America de Sud este o explozie de culoare, de cultură, de tradiții din celalalt capăt al lumii. Este un continent colorat, cu favelas și barrios (barriadas), cu metropole și aglomerații urbane. Un adevărat spectacol !

→ Traseul vizitat - îl găsești în imaginea atașată.

→ Argumentele pentru care am ales să vizitam locurile indicate.

- America de Sud este un continent al contrastelor, cu tradiții, obiceiuri diverse

- obiective turistice unicat: lacul Titicaca, munții Anzi, Podișul Guyanelor

- putem observa pădurea amazoniană și fluviul Amazon

Anexe:

katelin22: ок
pandorino108766: ok
Utilizator anonim: ok
voineageorge79: dc zice toata lumea ok?
Boyfriendfnfcool: ok
katelin22: ok
Alte întrebări interesante