Limba română, întrebare adresată de mafia123, 9 ani în urmă

faceti o compunere ca si cum ati fi fost in tro lupta cu stefan cel mare ca ajutorul lui

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Larisuci
4
      Pe cararea ce duce spre Cetatea Nogu , eu si marele Stefan cel Mare si oastea colindam . Din nefericire din partea opusa rasare Turcii cu sulite si sabii in mana . 
    Razboi a inceput . Curge mult sange , turci ne imputineaza dar si ei nu mai sunt multi . Incercand sa omor un haiduc al clanului lui am fost prins si calcat in picioare de caii tatarilor . Turcii se retrag , armele sunt aruncate , vantul adie usor , acesta imi este sfarsitul . Toata armata a plecat , in jurul meu decat cadavre . 
  Dupa multa suferinta , cu fata arsa de soare , pe prapastia mortii mele , se vede o umbra . Dupa aceea intuneric . 
  Ma trezesc , este intuneric , '' Sunt in iad ? " , intreb eu . "Nu romane" se aude o voce groasa in jur . Este marele voievod , Stefan cel Mare . Cu lacrimi in ochii mi-am dat seama ca inca nu e vremea sa mor . 
Răspuns de sandubianca09
2
Intr-o dimineata , plecand cu Stefan cel Mare in razboi , ne-am decis sa ne luam o sabie puternica cu ajutorul careia ne vom apara de toti inamicii.
Mergand spre cetatea dusmanilor , am inceput sa ne luptam deja cu o mica parte din ei , gandindu-ne ca poate ii vom invinge.Eram doar 18 oameni , dintre care eu eram cel mai de seama ajutor al sau.
Lupta s-a terminat , asa ca Stefan cel Mare a fost foarte mandru de mine , de vitejia mea si de iubirea mea catre țară.Si eu m-am bucurat foarte mult , laudandu-ma atat de mult in fata celor 6 ostasi ramasi.
La sfarsit , am ramas cel mai de seama ajutor al sau si am decis sa ramanem prieteni , pana cand o lupta ne va desparti...
Alte întrebări interesante