Informatică, întrebare adresată de vladistrati60, 8 ani în urmă

faceti o compunere de 1 pagina cu tema sistemul windows​


catalinlazar2005: Iți atesez eseul aici, pe bucăti, deoarece nu ma lasa sa il trimit.
catalinlazar2005: Sistemul de operare Microsoft Windows a fost creat de către Microsoft în noiembrie, anul 1985. Primul sistem de operare dezvoltat de Microsoft se numea MS-DOS. MS-DOS consta într-o linie de comandă. El nu avea o interfață grafică (GUI) prietenoasă cu utilizatorul, nu exista mouse; tot ce puteai face era să scrii comenzi de la tastatură pe care sistemul le executa.
catalinlazar2005: După un timp, Microsoft a scos pe piață primul sistem de operare cu interfată grafică pe 20 noiembrie 1985, numit Windows 1.0. Ea avea o interfață grafică puțin mai prietenoasă cu utilizatorul și suporta multi-tasking. Versiunile următoare ale lui fiind 2.0, 3.0, 3.1 etc.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de catalinlazar2005
0

Sistemul de operare Microsoft Windows a fost creat de către Microsoft în noiembrie, anul 1985. Primul sistem de operare dezvoltat de Microsoft se numea MS-DOS. MS-DOS consta într-o linie de comandă. El nu avea o interfață grafică (GUI) prietenoasă cu utilizatorul, nu exista mouse; tot ce puteai face era să scrii comenzi de la tastatură pe care sistemul le executa.

După un timp, Microsoft a scos pe piață primul sistem de operare cu interfată grafică pe 20 noiembrie 1985, numit Windows 1.0. Ea avea o interfață grafică puțin mai prietenoasă cu utilizatorul și suporta multi-tasking. Versiunile următoare ale lui fiind 2.0, 3.0, 3.1 etc.

In data de 25 octombire 2001. Acest sistem de operare e lansat, iar utilizatorii sunt incantati de acesta. El aduce mari îmbunătățiri în ceea ce privește interfața grafică, Internet Explorer, meniul Start îmbunătățit, actualizări de securitate prin Windows Updates. În plus, Microsoft lansează și o versiune pentru tablete a Windows-ului XP.

În anul 2006 apare sistemul de operare Windows Vista care aduce îmbunătățiri de securitate și desigur, de interfață.

Succesorul Windows-ului Vista este Windows 7, lansat în 2009, celebru și în zilele de azi. El avea să schimbe o parte din interfața grafică adăugând funcția Aero care aduce îmbunătățiri aspectului ferestrelor și a animațiilor.

Windows 8 și 8.1 sunt niște sisteme de operare create în mod special pentru tablete sau laptop-uri/monitoare cu ecrane tactile. El aduce modificări foarte mari, respectiv interfața Metro în meniul Start. Interfața Metro reprezintă niște „dale” cu pictogramele aplicațiilor instalate. „Dalele” Metro au posibilitatea de redimensionare, față de sistemele anterioare, cand acestea erau așezate sub forma unei liste.

Ultimul sistem de operare care este lansat de Microsoft este Windows 10. Cel mai bun și mai complex sistem de operare lansat până acum. El combină elementele grafice din Windows 7 cu cele din Windows 8.1. Aduce îmbunătățiri de securitate și multe alte opțiuni în plus.

Alte întrebări interesante