Limba română, întrebare adresată de smecheru2013, 7 ani în urmă

Faceti o compunere de 10 randuri in care sa prezentati o intamplare amuzanta din vacanta. Folositi substantive la cazul dativ, genitiv, vocativ, nominativ si acuzativ. In plus, folositi toate functiile sintactice ale substantivului. Va rog frumos rapid, dau 40 de puncte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ghinetandrei5
1

Salut!

Intr-o zi torida de vara, eu si prietenii mei ne-am hotarat sa mergem la plaja. Dupa cateva ore de baie si soare, am simtit o foame cumplita, asa ca ne-am hotarat sa mergem la un restaurant din apropiere.

Intr-o zi torida de vara, eu si prietenii mei ne-am hotarat sa mergem la plaja. Dupa cateva ore de baie si soare, am simtit o foame cumplita, asa ca ne-am hotarat sa mergem la un restaurant din apropiere.La restaurant, am comandat cateva feluri de mancare si bauturi reci, iar cand chelnerul ne-a adus comanda, am realizat ca el a uitat de unul din pahare. L-am strigat pe chelner, folosindu-i numele in vocativ, si i-am spus ca lipseste un pahar.

Intr-o zi torida de vara, eu si prietenii mei ne-am hotarat sa mergem la plaja. Dupa cateva ore de baie si soare, am simtit o foame cumplita, asa ca ne-am hotarat sa mergem la un restaurant din apropiere.La restaurant, am comandat cateva feluri de mancare si bauturi reci, iar cand chelnerul ne-a adus comanda, am realizat ca el a uitat de unul din pahare. L-am strigat pe chelner, folosindu-i numele in vocativ, si i-am spus ca lipseste un pahar.Chelnerul a fost foarte prompt si a adus paharul lipsa imediat, iar noi am continuat sa ne bucuram de mancare si de conversatie. La un moment dat, unul dintre prietenii mei a vrut sa-si faca o poza si m-a rugat sa-l ajut.

Intr-o zi torida de vara, eu si prietenii mei ne-am hotarat sa mergem la plaja. Dupa cateva ore de baie si soare, am simtit o foame cumplita, asa ca ne-am hotarat sa mergem la un restaurant din apropiere.La restaurant, am comandat cateva feluri de mancare si bauturi reci, iar cand chelnerul ne-a adus comanda, am realizat ca el a uitat de unul din pahare. L-am strigat pe chelner, folosindu-i numele in vocativ, si i-am spus ca lipseste un pahar.Chelnerul a fost foarte prompt si a adus paharul lipsa imediat, iar noi am continuat sa ne bucuram de mancare si de conversatie. La un moment dat, unul dintre prietenii mei a vrut sa-si faca o poza si m-a rugat sa-l ajut.Am luat telefonul lui si am incercat sa-l fotografiez, dar am uitat sa-i activez camera. El m-a privit cu un aer uimit, iar eu i-am cerut scuze, folosind un ton de acuzativ. Apoi, am incercat din nou si de data aceasta am reusit sa fac poza, astfel incat prietenul meu a fost foarte multumit.

Intr-o zi torida de vara, eu si prietenii mei ne-am hotarat sa mergem la plaja. Dupa cateva ore de baie si soare, am simtit o foame cumplita, asa ca ne-am hotarat sa mergem la un restaurant din apropiere.La restaurant, am comandat cateva feluri de mancare si bauturi reci, iar cand chelnerul ne-a adus comanda, am realizat ca el a uitat de unul din pahare. L-am strigat pe chelner, folosindu-i numele in vocativ, si i-am spus ca lipseste un pahar.Chelnerul a fost foarte prompt si a adus paharul lipsa imediat, iar noi am continuat sa ne bucuram de mancare si de conversatie. La un moment dat, unul dintre prietenii mei a vrut sa-si faca o poza si m-a rugat sa-l ajut.Am luat telefonul lui si am incercat sa-l fotografiez, dar am uitat sa-i activez camera. El m-a privit cu un aer uimit, iar eu i-am cerut scuze, folosind un ton de acuzativ. Apoi, am incercat din nou si de data aceasta am reusit sa fac poza, astfel incat prietenul meu a fost foarte multumit.Dupa ce am terminat de mancat, am platit nota si ne-am indreptat spre plaja. In drumul nostru, am vazut un catelus mic si dragut, care ne urmarea cu atentie. Unul dintre prietenii mei a decis sa-l ia in brate, iar ceilalti ne-am oprit sa-l privim. Am admirat blana lui moale si nasul umed, apoi l-am lasat sa mearga mai departe.

Intr-o zi torida de vara, eu si prietenii mei ne-am hotarat sa mergem la plaja. Dupa cateva ore de baie si soare, am simtit o foame cumplita, asa ca ne-am hotarat sa mergem la un restaurant din apropiere.La restaurant, am comandat cateva feluri de mancare si bauturi reci, iar cand chelnerul ne-a adus comanda, am realizat ca el a uitat de unul din pahare. L-am strigat pe chelner, folosindu-i numele in vocativ, si i-am spus ca lipseste un pahar.Chelnerul a fost foarte prompt si a adus paharul lipsa imediat, iar noi am continuat sa ne bucuram de mancare si de conversatie. La un moment dat, unul dintre prietenii mei a vrut sa-si faca o poza si m-a rugat sa-l ajut.Am luat telefonul lui si am incercat sa-l fotografiez, dar am uitat sa-i activez camera. El m-a privit cu un aer uimit, iar eu i-am cerut scuze, folosind un ton de acuzativ. Apoi, am incercat din nou si de data aceasta am reusit sa fac poza, astfel incat prietenul meu a fost foarte multumit.Dupa ce am terminat de mancat, am platit nota si ne-am indreptat spre plaja. In drumul nostru, am vazut un catelus mic si dragut, care ne urmarea cu atentie. Unul dintre prietenii mei a decis sa-l ia in brate, iar ceilalti ne-am oprit sa-l privim. Am admirat blana lui moale si nasul umed, apoi l-am lasat sa mearga mai departe.Aceasta intamplare amuzanta ne-a facut sa ne simtim bine.

Sper ca te-am ajutat!


ghinetandrei5: Daca mai ai texte din astea poti sa cauti pe: https://chat.openai.com/chat scrii enuntul si iti raspunde. La fiecare persoana raspunde diferit deci nu o sa ai la fel ca altii. Daca mai ai texte din astea poti sa cauti pe: https://chat.openai.com/chat scrii enuntul si iti raspunde. La fiecare persoana raspunde diferit deci nu o sa ai la fel ca altii.
ghinetandrei5: coroana?
smecheru2013: Multumesc frumos?
smecheru2013: *!
Alte întrebări interesante