Limba română, întrebare adresată de simonademean, 8 ani în urmă

Faceti o compunere imaginative in care sa va inchipuiti ca sunteti fila unei carti.Ma poate cinvea ajuta si pe mine va rog frumos?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ancuta20
0

      Salut! Numele meu este (numele tau) si am un rol foarte important in povestea ,,Praslea cel voinic si merele de aur'' de Petre Ispirescu.

     Ce personaj sunt? Ei bine, nu sunt o tocmai ,,fiinta de hartie'' (Roland Barthes), o entitate plasmuita de fantezia scriitorului asa cum ai crede la inceput. Eu sunt o fila din cartea ,,Basmele romanilor'' de Petre Ispirescu.

     Desi ai crede ca sunt o bucata neinsemnata de hartie din biblioteca ta, sa stii ca te inseli: Sunt foarte importanta pentru acest basm, deoarece eu port cu mine multe intamplari din acesta. De exemplu, eu ,,povestesc'' momentul in care Praslea a stat de paza in gradina tatalui sau si a nimerit hotul cu o sageata. Ce s-ar face copiii fara mine? Eu am spus povestea voinicului multor generatii, chiar si mamei tale. Eu sunt fila de pe care acesta iti citea inainte de culcare cand erai mititel.

     Asadar, vezi ca nu sunt atat de neinsemnata? Inainte de a spune ca un obiect nu este important doar pentru ca este mic, gandeste-te de doua ori la ceea ce se poate face cu acesta!

Răspuns de cosmin29668
1
Salut sunt o fisa din carte de informatică și tic eu sunt pagina 14 și reprezint. Una dintre componentele principale ale unui sistem de calcul componenta hardware, adica echipamentele fizice alcătuiesc un sistem de calcul.
In cadrul componentei hardware o piesa foarte importanta este placa de baza. Ea este lucrul în care interconecteaza celelante piese ale componentei hardware inclusiv procesorul.
Sper că te-am ajuta

cosmin29668: salut in ce clasa esti
Alte întrebări interesante