Religie, întrebare adresată de dienutza1189, 8 ani în urmă

Faceti o compunere legata strict legata de paste (cea mai originală are CORONA)​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mate123r
1

Paştele ,a fost instituit prima dată de Dumnezeu când a scos poporul Israel din Egipt. Dumnezeu a vorbit lui Moise ,și a dat instrucțiuni cum trebuie să țină Paştele .

Luna aceea , care era luna spicelor avea să fie pentru Israel cea dintâi lună din an.

În ziua a zecea a lunii ,fiecare om ,avea să își câte un miel fără cusur de fiecare casă ,să facă socoteala cât poate mânca fiecare , ca să nu rămână nimic din el.

Trebuia să ia din sângele lui și să ungă amândoi stâlpii ușii și pragul de sus.

În ziua a paisprezecea ,noaptea, toată adunarea lui Israel trebuia sa junghie ,și să mănânce fript la foc , cu aici și cu verdeturi amare.

În noaptea aceea ,Dumnezeu avea să-i elibereze din robia Egipteană. Trebuia să aibă mijlocul încins (adică sa fie pregătiți) ,și să mănânce în grabă ; căci sunt Paştele Domnului.

Robia egipteană ,simbolizează robia păcatului din care , Domnul Hristos ne-a scos prin jertfa sângelui Său vărsat la cruce.

Mielul de jertfa ,simboliza pe Isus Hristos care avea să fie jertfit pentru scoaterea noastră din robia păcatului.

Isus a sărbătorit Paştele ,împreună cu ucenicii ,înainte de moartea Lui ,dar nu a fost jertfit niciunde miel ,pentru că El avea să fie curând Adevărata Jertfă adusă pe cruce.

Domnul Isus a instituit o altă sărbătoare ,, Cina cea de taină" , în locul Pastelui ,pentru că ceea ce simboliza Pastele se sfârșea odată cu jertfit lui Isus Hristos. Iar Cina ,care ar trebui sărbătorită în ziua de azi ,simbolizează moartea și învierea Domnului, sângele legământului celui nou ,,care se varsă pentru multi".

Aceasta este adevărata relatare biblică ,nu cea tradițională ,cu iepurași ,ouă și cozonac ,inventată ,și nu are nici o relevanță biblică.

Sper că ti-am fost de folos! Acum depinde ce vrei , tradiție sau adevăr!

Alte întrebări interesante