Limba română, întrebare adresată de pufi16, 9 ani în urmă

faceti o compunere pornind de la poezia freamat de codru de mihai eminescu si o compunere in care sa narezi o intamplare ce s-ar putea petrece in padure

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
23
                                        Freamat de codru
  

                Ce poate fi mai frumos decat a-ti descrie propria viata si imaginatie. Ma uit in jurul meu i inteleg codrul cu maestria lui cu tot, si-mi reiese in gand o noua renastere.
             Asa cum poetul ''Mihai Eminescu'', ne arata ce inseaman natura pentru el asa o exemplific si eu cu mare bucurie si veselie. Ascultand aceste versuri mi-am dat seama cat inseamna si insemna natura pentru poetul nostru: ''Din izvoare si din garle/ Apa suna somnoroasa;/ Unde soarele patrunde/ Printre ramuri a ei unde,/ Ea in valuri sperioase/ Se azvarle.'' Codrul ne bucura cu privirea ei maiastra. Daca stai bine sa te uiti, privind-o sin alt unghii poti s-o vezi diferita. Sa simti susurul linistit al apei, pasarile cantand maiestuos in copacii infloritii cu podoaba mare. Soarele avantandu-si razele luminoase spre privirea apei care curge la vale, dandu-ne un cantec ce ne adorme si ne directioneaza intr-o noua lume plina de bucurie. Ne dam seama ca poetul nostru arata si-si imagineaza un dialog imaginar cu codrul asemanad-o in visul lui de nedescris:''Cucu-ntreaba: Unde-i sora/ Viselor noastre de vara?/ Mladioasa si iubita,/ Cu privirea ostenita,/ Ca o zana se rasara/ Tuturora.'' Pana si noi ne-o putem imagina asa cum dorim noi. Codrul ne bucura se fiecare data. Orice om poate avea o anumita atractie pentru acesta.
         Codrul este vizinea nostra, este visul sufletelor noastre ce se avanta intr-o noua poveste fara de capat. Privesc cu mult dor si ma indepartez incet, stiind ca o sa ma reantorc cat de repede pot.
 

                                              Aventura padurii


           Fericirea o poti gasi in multe locuri fara de capat. Privesc un jurul meu si-mi imaginez tot felul de lucruri minunate.
          Astazi am decis a merge in natura singur pentru a revedea minunatiile padurii. Codrul se bucura de fiecare data cand reuseste sa ma vada. E bucuros atnci cand lumea care intra in inima lui sa se regaseasca in aceea lume a basmelor de nedescris. Codrul vede tot ce se intampla, dar unii oamaeni nu stiu acest lucru asa ca snt pesimistii si nu stiu a pastra natura asa cum trebuie. Atunci cand oamenii arunca hartii, rupe crengii, s-au multe altele, copacii isi pleaca podoaba in jos, raul canta un cantec de jale, iar animalele fug departe de tot lasand codrul singur. Am vazut de multe ori asta si nu este drept sa se intample asa ceva. Natura se bucura in momentele in care lumea stie s-o aprecieze. Cand ziua trecuse iar lumea incepu a invata sa aprecieze natura toti erau din ce in ce mai fericiti. Cu toti invatase a aprecia bogatia si sufletul ei minuant si curat. Stiu ca se pot intampla foarte multe lucruri in padure dar prin aceste cuvinte vreau a va spune ca natura este casa nostra si trebuie s-o ingrijim. Poate ca nu ne gandim ca fara codrul minunat noi n-am fi existat, iar daca am fi existat n-am fi rezistat fara natura, fiindca ea are un rol important in viata nostra.
       Recunosc natura in multe feluri si o descriu asa cum stiu eu ca este mai bine. Acum stiu caci toti stim ce sa facem in momentele in care decidem sa vizitam natura!
 


Alte întrebări interesante