Istorie, întrebare adresată de vitaminagaming98, 8 ani în urmă

Faceti o descriere a unui evenimet din razboiul rece. 200 cuvinte. Puneti si imagini va rog. intrebarile se pun la comentariu nu la raspuns pt puncte gratuite altfel report


mihaela799886: Care este razboiul rece?
vitaminagaming98: Cel de dupa al doile mondial. ala fara lupte adevarate
vitaminagaming98: doar cu amenintari si toata lumea fiind gata sa se bombardeze

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de livika28
1

Răspuns:

Evenimente din războiul rece: 1962

Războiul Sino-Indian denumit și Conflictul de Frontieră Sino-Indian; în chineza simplificată. a fost un război dus între China și India în 1962. Pretextul de declanșare a conflictului a fost o dispută privind o frontieră comună în Himalaya, dar au fost și alte aspecte care au jucat un rol. Fuseseră o serie de incidente violente de frontieră după revolta tibetană din 1959, când India a acordat azil lui Dalai Lama. India a inițiat o politică de plasare de avanposturi de-a lungul frontierei, inclusiv câteva la nord de linia McMahon, porțiunea de est a Liniei de Control Efectiv proclamată de premierul chinez Zhou Enlai în 1959.

Chinezii au lansat ofensive simultane în Ladakh și dincolo de linia McMahon la 20 octombrie 1962, concomitent cu Criza Rachetelor Cubaneze. Trupe chineze au înaintat către forțele indiene pe ambele teatre de operațiuni, cucerind Rezang la din Chushul pe teatrul de vest, precum și Tawang pe teatrul de vest. Războiul s-a încheiat după ce chinezii au declarat o încetare a focului la 20 noiembrie 1962, simultan anunțându-și retragerea din zona disputată spre poziția 07 noiembrie 1959.

Războiul Sino-Indian a rămas cunoscut pentru condițiile grele în care s-au dus majoritatea luptelor, cu operațiuni de luptă la altitudini de peste 4.250 de metri. Aceasta a pus probleme mari de logistică ambelor părți. În conflict, nu s-au implicat de nicio parte forțele aeriene sau cele marine.

Răspuns de mihaela799886
0

Răspuns:

Războiul Rece (1947–1991) a fost o perioadă de tensiuni și confruntări politice și ideologice, o stare de tensiune întreținută care a apărut după sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial și a durat până la revoluțiile din 1989. În Războiul Rece s-au confruntat două grupuri de state care aveau ideologii și sisteme politice foarte diferite. Într-un grup se aflau URSS și aliații ei, grup căruia i se spunea uzual „Blocul răsăritean” (sau oriental). Celălalt grup cuprindea SUA și aliații săi, fiind numit, uzual, „Blocul apusean” (sau occidental). La nivel politico-militar, în Europa, cele două blocuri erau reprezentate de către două alianțe internaționale. Blocul apusean era reprezentat de către Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO, North Atlantic Treaty Organization), iar cel răsăritean de către Pactul de la Varșovia. După sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial în Europa, Germania a fost divizată în patru zone de ocupație. Vechea capitală a Germaniei, Berlinul, ca sediu al Comisiei Aliate de Control, a fost împărțită în patru zone de ocupație corespunzătoare. Zidul Berlinului, un simbol al Războiului Rece, a fost construit, constituind, timp de aproape 28 de ani, o barieră de separare între Republica Federală Germană și Republica Democrată Germană.

Alte întrebări interesante