Limba română, întrebare adresată de marymaralex7, 8 ani în urmă

faceți o descriere subiectiva a inimii in jur de o pagina, va rog frumos ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de t939wmxnd
1

Răspuns:

Inima (cor)

Inima este un mușchi mare ce înconjoară mai multe cavități. Ea cântărește circa 300g și are aproximativ dimensiunea pumnului persoanei al cărei sânge îl pompează. Sarcina sa este de a pune sângele în mișcare printr-o activitate ritmică.

Datorită construcție a inimii, în timpul contracției camerelor (sistolă), sângele este pompat în marile artere ale sistemului circular sistemic și pulmonar, în același timp fiind evacuat din vene în atrii. În timpul relaxării camerelor (diastolă), acestea sunt inundate din nou cu sânge din atrii.

Inima și vasele sanguine formează sistemul circulator al inimii, prin intermediul căruia toate celulele din organism sunt aprovizionate cu substanțele necesare. În același timp, sunt eliminate deșeuri metabolice.


marymaralex7: îți mulțumesc, dar îmi trebuie subiectiva nu obiectiva
t939wmxnd: pai iocuiești toate pronumele si toate verbele la pers I/II
t939wmxnd: vrei sa le înlocuiesc eu?
marymaralex7: nu, domna noastră de la școală a spus ca trebuie sa ne exprimam cu sentimente și epitetesi chestii, ceea ce ai făcut tu e mai mult obiectiv
marymaralex7: și *
t939wmxnd: nu stiu ce să zic. poți să cauți pe internet expresii deosebite și să le îmbini cu eseul pe care l-am făcut eu. Dacă nici asta nu-ti merge, caută pe alcineva
marymaralex7: ok, mersi oricum, apreciez
Alte întrebări interesante