Limba română, întrebare adresată de ioa200002gmailcom, 8 ani în urmă

faceti o diagrama venn pentru cartea Dulapul,leul si cartea (cronicile din narnia) si filmult acestuia (DAU COROANA)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexandraelena433
0

În timp ce copiii Pevensie se joacă de-a v-ați ascunselea, Lucy descoperă un dulap prin care intră într-o lume fantastică de iarnă, lume numită Narnia. După ce vede un felinar, Lucy se întâlnește cu un faun, domnul Tumnus, care-i explică unde este și care o invită la el acasă. Acesta o adoarme pe Lucy cu un cântec de leagăn cântat la flaut. Când Lucy se trezește, observă că Tumnus este foarte trist. Acesta îi explică că Jadis, Vrăjitoarea Albă, a blestemat Narnia și este iarnă în continuu de peste 100 de ani. Și oricine întâlnește un om trebuie să-l aducă în fața Vrăjitoarei Albe. Tumnus nu vrea s-o răpească pe Lucy, așa că o trimite acasă prin dulap. Când ajunge în casa profesorului Kirke, descoperă că a trecut foarte puțin timp pe Pământ; iar frații nu cred povestea ei. Atunci când se uită din nou în dulap totul pare normal, fără nicio intrare într-o altă lume.

Într-o noapte, Edmund o urmărește pe Lucy care intră iar în dulap. Edmund ajunge și el în Narnia și, în timp ce o caută pe Lucy, o întâlnește pe Vrăjitoarea Albă care pretinde a fi regina Narniei. Ea îl oferă rahat turcesc precum și perspectiva de a deveni rege și de a avea putere peste frații săi numai dacă îi aduce pe aceștia la castelul ei. După ce Vrăjitoarea Albă pleacă, Edmund și Lucy se întâlnesc și se întorc înapoi; Lucy îi spune lui Peter și Susanei ce s-a întâmplat, dar, din păcate, Edmund nu confirmă. Profesorul Kirke vorbește cu Peter și cu Susan și sugerează că Lucy spune adevărul, chiar dacă cei doi nu sunt prea convinși.

În timp ce fug de doamna Macready după ce sparg din greșeală o fereastră, cei patru frați se ascund în același dulap și ajung în Narnia. Ei află că domnul Tumnus a fost capturat de către vrăjitoare și apoi se întâlnesc cu domnul și doamna Beaver (Castor) care le spune despre Aslan. Potrivit celor doi castori, Aslan intenționează să preia controlul Narniei din mâinile vrăjitoarei. Cei patru trebuie să-l ajute pe Aslan conform unei profeții care spune că atunci când doi fii ai lui Adam și două fiice ale Evei vor sta pe cele patru tronuri domnia Vrăjitoarei Albe se va încheia.

Edmund se furișează pentru a o vizita pe vrăjitoare. Când ajunge la castel, aceasta este supărată că a venit singur fără frații săi. Vrăjitoarea trimite lupi pentru a vâna pe cei trei copii și pe castori, care abia reușesc să scape. Edmund este aruncat în temniță, unde se află și domnul Tumnus. Vrăjitoarea îi cere lui Edmund să-i spună unde sunt frații săi. După ce Tumnus susține că Edmund nu știe nimic, Vrăjitoarea îi dezvăluie lui Tumnus că Edmund este cel care l-a trădat și apoi îl transformă pe Tumnus într-o statuie de piatră precum multe altele de lângă castel.

.........


alexandraelena433: sper că te-am ajutat!
Alte întrebări interesante