Limba română, întrebare adresată de mariaz, 9 ani în urmă

Faceti o schita a adolescentului tipic ( in opinia dvs.) , intr-un eseu-portret , care ar incepe astfel: "Adolescentul de azi-si dintotdeauna,poate-este
un tip "

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexutzacojo
161
Adolescentul de azi si dintotdeauna, poate, este razvratit, neinteles, in lumea lui si totusi are un potential urias, unul pe care probabil nu-l constientizeaza, fiind probabil prea preocupat sa fie acceptat in vreun grup care nu-l va aprecia niciodata. Potentialul urias va pali, se va pierde printre nenumaratele incercari ale adolescentului de a fi acceptat, de a fi "ca ceilalti". Dorinta de a face parte din ceva este mai puternica decat strigatul unicitatii personale, care de multe ori este strivita sub un munte de constrangeri sociale. 
Fizic? Adolescentul de azi vrea totusi sa iasa in evidenta in moduri care mai de care mai diverse. Par colorat, pierceing-uri, unghii false, machiaj in exces. Orice pentru a obtine aprecierea grupului despre care vorbeam la inceput. Nu il condamna asta, pe adolescentul de azi, la o viata care nu-l va reprezenta niciodata? 
Alte întrebări interesante