Limba română, întrebare adresată de AlinGeo, 8 ani în urmă

Faceti prezentarea unui text/ unei carti la alegere, si dati cateva informatii despre autor. La final, spuneti de ce recomandati textul/cartea prezentat(a) si altora.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gabrieladron2011
1

Răspuns:Trebuie să prezinți o carte care îți place.Trebuie să spui ce text ți-a plăcut, și să recomanzi această carte colegilor tăi. Exemplu:Cartea mea preferată este Ion Creangă.Autorul ei e Ion Creangă.Ea are 100 de pagini și este foarte interesantă.Textul meu preferat este Amintirile din copilărie.Dragi elevi vo recomand este foarte interesantă. Sper că te-am ajutat

Răspuns de beregoivera9
1

Răspuns:

Eu as recomanda cartea "Războiul care mi-a salvat viața" de Kimberly Brubaker Bradley.

Kimberly Brubaker Bradley (născută 24 iunie 1967) este o autoare americană de cărți pentru copii și tineri. A urmat colegiul Smith, și a primit o diplomă în chimie în 1989. Bradley a fost întotdeauna fascinată de chimie, dar când colega ei de camera a convins o sa urmeze un curs de introducere in literatura pentru copii, i-a plăcut imediat. Instructorul ei a încurajat o sa continue să scrie și a ajutat o să învețe mai multe despre scrisul pentru copii. Și scrierea și publicarea cărților a devenit un hobby îndrăgit de Bradley.

Recomand cartea deoarece în această carte se ascunde o poveste foarte interesantă, plină de aventuri și tot odată momente de tristețe și fericire. Mini rezumat a cărții: Ada Smith are 10 ani și locuiește cu mama și fratele ei. Ada avea o problemă cu picioarele care îi afectau mersul, acesta era unul din motivele pentru care mama ei o abuza. Din cauza războiului, copii sunt evacuați din orașe în sate. Ada și fratele ei ajung in grija unei femei pe nume Susan Smith, chiar daca mama lor nu le-a permis să plece. Doamna Smith se comporta foarte frumos cu amândoi, ceea ce nu făcea mama lor adevărată, îl îndrăgea mai mult pe fratele ei decât pe Ada, deoarece el era sănătos și nu îi era rușine cu el. După un an în care cei doi stau in grija doamnei Smith mama lor vine să îi ia înapoi.

Dacă vreți să aflați mai multe momente extrem de interesante, va recomand să citiți cartea, această carte mi-a dat un sentiment foarte ciudat, dar tot odată frumos, in sensul că am înțeles că mereu binele învinge răul, și că mereu avem pe cineva aproape!!

Explicație:

sper că te-am ajutat:))


AlinGeo: Fix de asta aveam nevoie. Multumesc!
gabrieladron2011: Eu pur simplu am arătat exemplu dar oricum bravo
Alte întrebări interesante