Istorie, întrebare adresată de alexa2308, 9 ani în urmă

Faceti scurte compuneri despre:
A.Intemeierea Romei
B.Gaius Iulius Caesar
C.Octavianus Augustus
D.Marcus Ulpius Traianus

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
4
A. Roma a fost intemeiata conform legendei de catre cei 2 frati Remus si Romulus in sec. VIII i Hr. Cercetarile arheologice au dovedit ca a existat o mica comunitate umana in acea zona mai veche decat cea datata conform legendei. O data pusa bazele noului oras, Roma incepe sa capete forta si sa si supuna treptat triburile din jur ajungand in cateva sute de ani sa cucereasca aproape jumatate de Europa cat si alte teritorii din Asia si Africa.


B. Cezar s a dovedit a fi o persoana foarte hotarata si de actiune. Ii placea sa citeasca din cartile filozofilor antici si va reusi sa redacteze la randul sau cateva creatii literar-istorice dupa ce reuseste sa i invinga pe galii din Franta de azi. Datorita neincrederii in persoanele din jur, cezar incepe sa si asume din ce in ce mai multe puteri ajungand sa le detina pe aproape toate, el fiind cel care va pune bazele cultului personalitatii.


C. Octavianus, nepotul lui Cezar va reusi ceea ce unchiul sau visa: sa fie unic stapanitor atat al Romei cat si al imperiului roman. Scapa repede de complicatiile impartirii puterii cu ceilalti 2 triumviri si reuseste sa supuna Grecia, zone din Asia mica si Egiptul. In Egipt incearca sa o captureze pe Cleopatra regina Egiptului dar aceasta se va sinucide. Catre finalul domniei sale Octavianus va primi titluul de Augustus cu intelesul de ¨cel sfant¨ devenind si seful suprem al cultelor religioase romane.


D. Traian, s a nascut in opinia unor iostorici in zona Valenciei din estul Spaniei. Plecat de aici, el a strabatut treptele ierarhice pentru ca in final sa fie adoptat pentru calitatile sale de catre batranul senator Nerva. Acesta din urma, il va proclama pe Traian drept imparat al Romei. In timpul lui, imperiul romanm cunoaste intinderea maxima teritoriala si pacea pe intreg imperiul. Pentru succesele obtinute pe plan economic, politic, militar si social Traian va primi supra numele de OPTIMUS in sensul de cel mai bun imparat roman.

alexa2308: Sunt scurte si concise.Imi place
Utilizator anonim: ms de stelutze si mie imi place CONCIS :d
Alte întrebări interesante