Limba română, întrebare adresată de Izza2000, 8 ani în urmă

Faceti un basm al iernii inspirat din acest basm
Va rog este urgent

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de SerenaSere25
4

Basmul iernii

Era noapte friguroasă. Fulgii dansau alături de vântul friguros al iernii .Copacii tremurau de frig că-si pierdusera frunzele aurii care le tineau de cald.

Mama povestea un basm demult uitat .Dar mica fetiță stia ca nu era mama caci ceva din ea îi aducea aminte de doamna Iarna .Însă fata statea ascultatoare si asculta spusele acelei femei care era Iarna.

Era un basm care te facea să-ți fie frig asa cum le era frig câinilor de afara ,dar in acelasi timp te facea sa te pui confortabil in fotoliu si sa de bucuri de poveste .Fetiței îi placea povestea. Asa ca se puse confortabil aproape adormind uitându-se la fulgii delicati care inca dansau afara .

Un strat gros de zăpadă se așternute pe jos asa cum astearna mama o pătură groasa peste tine cand ți frig.Vantul șuieră un cantec pe care numai eu pot sa-l aud .Fredonează incetisor iar pe ritmul lui lent danseaza fulgii de zăpadă iar el li se alătură.

Copacilor le fusese zburate frunzele brune inca din toamna .Acum li se așează pe crengii numai zăpadă care îi îngreunează.

Mâine e Craciunul .Mii de copii se vor juca cu zapada așternutăpeste noapte, încercând să prindă cate un fulg rătăcit inainte sa ajunga pe pământ. Vor gasi tot felul de jucari sub pom lasate de cineva aparte .

Iarna privește catre fetița oprindu-se din povestit .Fetita adormise pe fotoliu .O acopera cu o pătură roșie si îi lasa un glob in forma de fulg drept cadou .Deschide usa si iese afara intânpinata de fulgii de zăpadă.

Alte întrebări interesante