Ed. tehnologică, întrebare adresată de Corinamarya15, 8 ani în urmă

faceți un referat cu tema,, prepararea alimentelor"Vă rog ajutor !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cipriandogaru
2

Explicație:

Dupa controlul starii de salubritate a alimentelor urmeaza etapa de prelucrare culinara partiala, numita etapa preliminara, care consta intr-o serie de manopere mecanice pregatitoare pentru prelucrarea culi­nara propiu-zisa (tratamentul termic).

Normele generale de igiena privitoare la prelucrarea produselor alimentare la rece prevad ca aceasta etapa sa se desfasoare in afara bucatariei unde se executa prelucrarea termica.

In sectorul alimentatiei publice (colective) sunt prevazute spatii separate pentru transarea si pre­lucrarea la rece a carnii (carmangerie), laboratoare pentru preparate si semipreparate, camere pentru prelucrarea legumelor si zarzavaturilor, laboratoare de cofetarie etc.

Prelucrarea preliminara a carnii se efectueaza, deci, in carmangerie. Operatia principala care se executa in acest sector o constituie transarea carnii pe calitati si categorii, in raport cu necesitatile folosirii lor in bucatarie sau in laboratorul de preparate si semipreparate. Intrucat de la abator carnea vine impartita in portiuni mari (cea de bovine in sferturi, viteii intregi sau jumatati, cea de porcine in jumatati, ovinele intregi), se impune transarea acesteia pe calitati si categorii, potrivit nevoilor productiei culinare. Pentru a se asigura un sistem unitar de transare a carnii, instructiunile in vigoare prevad urmatoarele norme de transare pe parti componente din animalul respectiv.

Sperc ca îți este de folos


Corinamarya15: Mulțumesc
Alte întrebări interesante