Limba română, întrebare adresată de bogdan5988, 8 ani în urmă

faceti un referat despre importanta sportului repede pana la ora 7​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bojoiuioana
1

Practicarea unui sport este foarte importantă pentru dezvoltarea și creșterea copilului, imbunatatindu-i sănătatea atât sub aspectul fizic, cât și psihic.

Sportul consolidează scheletul, fortifica inima si plamanii, ajuta copilul sa-si coordoneze mișcările corpului, previne riscul obezitatii.

Sporturile organizate pot ajuta copii să crească nu doar din punct de vedere fizic De la fotbal până la mersul pe role, de la înot până la mersul pe jos, miscarea le ofera copiilor să fie mai stabili, să lucreze împreună cu ceilalți si sa înțeleagă ce înseamnă fair-play. În plus beneficiile sale sociale, sportul oferă si o metoda grozava pentru copii de a se distra si de as face prieteni noi.

O activitate fizică constanta (de doua-trei ori pe săptămână), începută de la vârsta de trei-patru ani are un rol prevenind foarte important, întărește imunitatea, previne îmbolnăvirile si obezitatea, ajuta la dezvoltarea corectă a musculaturii, întărește sistemul osos, ajuta la o postura corectă si, nu în ultimul rând, echilibrează sistemul endocrin al copilului. Pe lângă aceste efecte asupra organismului, are un rol la fel de important în dezvoltarea mentală si psihică sanatoasa.

Copiii care practică un sport în mod constant sunt mult mai stabili sociabil, comunicații si disciplinati.


bogdan5988: multumesccc
bojoiuioana: cu placere
Alte întrebări interesante