Biologie, întrebare adresată de xobocox690, 8 ani în urmă

Faceti un referat despre materialul genetic dau 25 puncte!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cioboteanuionut
1

Răspuns:

MATERIALUL GENETIC

Genetica – stiinta a ereditatii, variabilitatii si reproducerii organismelor, este privita cu interes stiintific de elevi, studenti, cercetatori, medici etc. Ea reprezinta o sinteza unitara si creatoare a principalelor descoperiri ale citologiei, fizicii, chimiei, matematicii si ciberneticii. Multitudinea descoperirilor genetice au medernizat stiinta despre viata si au impus-o, prefigurANDu-i un nou viitor.

Evolutia fizico-chimica a materei pe Terra a condos la cresterea gradului de complicare structurala, ceea ce a constituit premiza, aparitiei vietii pe pamant, punct de plecare a evolutiei biologice.

Primului organism viu ii era caracteristica autoconservarea si autoreproducerea, insusiri care il deosebeau net de lumea nevie. Mentinerea structurilor caracteristice viului se realizau cu consum de energie, preluata direct din mediu, din energia solara. Stocarea si utilizarea acestei energii se realizeaza printr-o alta insusire caracteristica doar organismelor vii – metabolismul.

Carcateristicile viului puteau fi mentinute si accentuatein generatii successive, decat prin pastrarea si perfectionarea structurilor ce le0au facilitat aparitia. Era deci absolut necasara existenta unor substante capabile sa detina si sa transmita aceste instructiuni de la un organism viu la organismele descendente; era deci necesara existenta unui material genetic. Exista substante forte simple, asa cum sun virusurile, ce detin in structura lor 2 tipuri de substante organice – proteine si acizi nucleici .

Explicație:

Alte întrebări interesante