Studii sociale, întrebare adresată de Fatacutrandafiri, 8 ani în urmă

Faceti un text cu stereotipuri, prejudecati si discriminari in care sa prezentati clasa voastra. Ganditi-va ca toata scoala ne cunostea pt ca unu si-a luat boxa si a pus manele, 2 colegi s-au batut la ora de sport, unu a facut-o pe alta proasta si taica-su s-a luat de el, mai pe scurt suntem clasa problema a scolii

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Monitul
0

Răspuns:

Exemple de stereotipuri:

Sexismul: ideea, sentimentul că un s*x (nu ma lasa brainly sa scriu) este superior celuilalt;

Diferențele existente între noi și ceilalți (culoarea pielii, sexul, obiceiurile, limba, credințele religioase etc.) sunt considerate deficiențe sau apreciem că „noi” avem însușiri pozitive, iar „ei” au însușiri negative.

Competiția între persoane sau grupuri poate conduce la o evaluare negativă a celuilalt sau a grupului.

Etichetările, care sunt utilizate pentru simplificarea gândirii, a exprimării, pot deveni dăunătoare atunci când formulăm etichetări nefavorabile despre o persoană (grup de persoane) și ne comportăm ca atare.

Sunt stereotipuri "de preferinte" care constau in ura unor oameni fata de altii pentru ca asculta alt gen de muzica, se imbraca altfel, nu le plac acelasi lucruri, iar din acest motiv, ca ura sa nu mai existe printre noi stereotipurile ar trebui eliminate prin educatie.

Alte întrebări interesante