Limba română, întrebare adresată de Luci1113, 8 ani în urmă

faceti un text cu titlul UN CRACIUN DE POVESTE

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Deriutchan
1

Răspuns:

Un Craciun de poveste

Într-o zi frumoasă de sambată,eu cu sora mea îl așteptam pe moș crăciun.Deșii,noi eram mai mult ca sigure ca va venii cu multe bomboane,nu ne prea păsa dacă primeam ceva sau nu.

După ce m-am trezit,mă duc repede la brad,și spre surprinderea mea,pe cadoul meu era o scrisoare cu inscripția ,,vino în bucatarie,și ia-o și pe sora ta".Am ascultat,și am luat-o pe sora mea din camera sa.Cand am intrat în bucatarie,toate rudele erau acolo,și mâncau din cel mai parfumat cozonac făcut de mama mea.După ce am măncat cu poftă bunătațile pe care le făcea mama mea,unchiul meu mi-a înmânat o scrisoare pe care scria ca sunt un copil cuminte.

Nu voi uita nici o dată acea seară minunată!

Explicație:

coroană?


Luci1113: multumesc voi da coroana dar nu imi apare cand va aparea voi da
Deriutchan: Ok și Cu drag
Răspuns de CristinaCris07
3

Răspuns:

Un Crăciun de poveste

Afara ninge cu fulgi mari, care se aștern cu repezeala pe străzile pustii. Toți pomii sunt îmbrăcați într-o haina alba, pufoasa, parca ar fi plini de sclipici.

Toți oameni sunt în case, se va lumini aprinse, iar la o deschidere de geam se aud colindele.

La noi în casa bradul este făcut, mama pregătește cina. Se simte un miros îmbietor de scorțișoară și fursecuri. Totul e perfect! Ne punem la masa, iar după terminarea cinei tata se așează pe fotoliul de lângă brad și-mi citește o poveste, îmi citește: " Povestea unui brad fericit". Mama se uita la noi zâmbind.

Ma uit la bradul nostru și seamănă cu cel din poveste: parca dansează cu acele luminițe care se mișcă cu repezeala, plin de globulețe, sclipind cu toată beteala care atârnă pe crengile lui.

Mai este puțin și vine și Moș Crăciun, pe care, anul acesta l-am rugat să-mi aducă o căsuța din turta dulce.

Alte întrebări interesante