Limba română, întrebare adresată de raisapopescu11, 8 ani în urmă

faceti un text literar narativ cu titlul iarna plss​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de elizajidras
1

Răspuns:

Iarna

Iarna este un anotimp feeric ce iți străpunge inima atunci când îl admiri.

În zilele reci ea acoperă toate pământurile cu zăpada albă ca spuma laptelui. Fulgii de nea dansează în văzduh ca niște dansatori talentați. Toate săniile sunt pregătite pentru o cursă a iernii.

Această parte rece a anului aduce multe bucurii!

Răspuns de monalisa08
1
Iarna

Iarna este unu dintre cele mai iubite anotimpuri, deoarece sarbatoriile si zapada sclipitoare o impodobesc. Razele soarelui adorm pregatindu se pentru vara, lasand vantul sa fluiere cu putere printre crengiile copaciilor si tulpinile florilor. Norii se aduna scuturandu-si fulgii de nea peste întregul oraș, formând un așternut alb, fin si înghețat care aduce bucurie tuturor.
Totodata, iarna este cea mai frumoasa in perioada sărbătorilor . Familiile se reunesc, dându-si tot ce e mai bun in preparatele lor calde si delicioase care iti umplu masa. Copiii se duc la sanius, construiesc oameni de zapada, se bat cu bulgari de zapada si fac ingeri de zapada, omatul facandu si loc in hainele lor groase.
Bradurile inalte din plastic sau naturale sunt imbracate in beteala, beculete si globuri, asteptand cu nerăbdare sa fie așezate dub ele tot felul de cadouri in semn de recunostiinta si sa priveasca fericirea pe chipul oameniilor.
Seriile de filme cu specific iernii sunt speciale si vizionate de intreaga populatie cand sunt difuzate, facand pe plac tuturo
Deși iarna înainte era posomorata si friguroasa, oamenii au avit grija de ea si au transformat o in perioada cea mai de vis a copiilor. Iarna este perfecta si are grija sa te simti iubit si alaturi de cei dragi in momente de neuitat. Acest anotimp are un loc special in inima tuturor.
Alte întrebări interesante