Limba română, întrebare adresată de Tioma228, 9 ani în urmă

Faceti va rog o compunere pe baza unui proverb

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Oanaaa111
86
"Ai carte, ai parte" este proverbul cel mai des auzit de noi in viata de zi cu zi.Pentru unii, cartea reprezinta doar niste foi invelitendenoncoperta groasa, pentru altii este un prieten credincios ce ofera numeroase informatii.
Pentru mine, cartea este un prieten fidel care imi este alaturi la fiecare moment important din viata mea.
Prima mea intalnire cu o carte a fost una in care emotiile au atins cote maxime.Am deschis prima mea carte, o carte de colorat.Atunci cand am simtit atingerea dintre creionul de colorat si coala alba de hartie am simtit o satisfactie deosebita.
Eram o copila mica pe atunci, și totusi am inteles importanta cartii.Dupa cativa ani, m-am intalnit cu o alta carte numita "Abecedar" .Literele colorate tiparite pe foaia alba si lucioasa erau aranjate ca niste soldati care merg in coloane simetric organizate.
Inca nu intelegeam ce era cu acele semne ciudate, dar doamna invatatoare ne spunea ca o sa invatam cu ele sa scriem si sa citim.Abecedarul ne va ajuta sa deslusim tainele lumii inconjuratoare.
Anii au trecut cu repeziciune, erau din ce in ce msi multe carti, iar eu am crescut si am cunoscut din ce in ce mai multe lumi imaginare.Ani si ani, cate o floare imi impodobea mintea, dar mai ales sufletul.Pana la sfarsitul vietii mele, o sa reusesc sa formez o coroana de nestemate spirituale.
Cartea este ca o zi senina pentru sufletul care adaposteste furtuni si ploi.Cartea este un fluture colorat care zboara prin natura inverzita fara oprire. Pana la urma....cartea este un prieten bun ce se alatura in drumul nostru prin viata ghidandu-ne pasii.
Biblioteca adaposte mii de carti din lumea intreaga si le ofera sansa multora dintre noi sa deschida un univers imaginar.Aceasta deschide calea intelepciunii vesnice si ne ajuta pe noi sa ne cunoastem mai bine.
Ca si J.L Borges mi-am imaginat intotdeauna paradisul ca pe o biblioteca imensa.O biblioteca plina de ganduri, idei, sentimente, care ne ajuta sa trecem prin clipa cea grea dincolo in eternitate.Cartile sunt poarta catre vesnicie, sunt florile spiritului.
Bibliotecarul este strajer la portile Raiului cultural, e cel care ne ghideaza in Universul acesta nemarginit.
Lumea ar finmai saraca fara ei, fara cei care muncesc pentru salvarea lumii prin frumusete si cultura.
Dragi bibiotecari, va multumim ca paziti comoara cea mai de pret a unei lumi care ar fi mult mai saraca si sumbra fara carti.


Primescc coroana ?
Alte întrebări interesante