Limba română, întrebare adresată de danigamerx, 9 ani în urmă

Facetimi si mie o povestioara nu lunga despre un print ( ceva legat sa salveze o fata si sa se casatoreasca cu ea dupa )

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de UnluckyEnchante
1
A fost odata...mai de mult un print modest care traia in mijlocul muntilor intr-o cabana mare si luminoasa din lemn. Acesta sculpta pe buturugile cabanei numele fiecarei printese de care se indragostea...Dar; a pastrat un loc pentru cea mai frumoasa printese existenta...Aceasta traia sus pe munte intr-o casa din piatra vopsita in alb cu parintii ei. Aceasta jura ca cel care va putea urca muntele pana la ea aceasta se va marita cu el...     

De aici continua tu :)
Răspuns de Andriuta2015
1
     S-a intamplat demult...era un print modest care dupa ce tatal sau a murit l-a pus pe el rege. Odata a visat ca undeva este o printesa care ii cere ajutorul. Atunci el si-a trimis oastea sa o gaseasca. Au trecut trei luni. Oastea regelui i-au spus ca au gasit printesa, dar era intr-un palat de gheata si acolo este un rege foarte rau la inima. Regele porni singur in cautarea printesei si a palatului de gheata. A gasit palatul, a salvat printesa de regele cel rau la inima, apoi a adus-o pe ea la castelul sau. Castelul sau era din piatra cafenie cu marginile alb. Atunci regele s-a indragostit de ea si i-a cerut mina ei. Ea a spus devotata ,,Da''. Au facut o nunta de neuitat si au trait pina la adinci batrineti.
       Poate si acum traiesc inca.

godinca: A fost odată, în vremurile de demult, a fost un împărat şi-o împărăteasă, şi cum nu se îndurase soarta să le hărăzească un urmaş, nu trecea zi în care să nu se tânguie amândoi: "Cât de goală ne e casa şi ce fericiţi am fi de-am avea şi noi un copil!" Dar coconul cel mult dorit se lăsa aşteptat de multă vreme…

Poveşti de Fraţii Grimm - Frumoasa adormită
Şi iată că-ntr-un sfârşit, pe când împărăteasa se scălda în apa unui râu, o broască sări din unde pe prundişul malului şi-i grăi astfel:
Alte întrebări interesante