Limba română, întrebare adresată de pisica119, 9 ani în urmă

facețimi va rog o compunere cu capra cu trei iezi sa fie lunga

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MariaBucalet
4
Povestire?

In povestea Capra cu 3 iezi, de Ion Creanga , cel mai mare povestitor roman, nascut la Humulesti. Acesta a mai scris, printre cele mai cunoscute, La cîte de, la scăldat etc.
Pe momentele întâmplării noi putem povesti astef:
Începutul ne este prezentata ca o familie, a 3 iezi si o mama, care trebuia sa 9lec3 sa cumpere mâncare pentru iezisori. Aceasta ii atenționează sa nu deschidă la nimeni.
Cuza acțiunii ar fi ca lupul, văzând i ezisorii singuri, încearcă sa ii prindă, sa ii păcălească, sa il lase sa intre.
Desfasurarea povestii incepe cand Lupul reuseste sa intre peste iezi, acestia ascunzadu-se fiecare unde apuca, dar reusind sa scape doar cel mic, ascuns in/dupa soba.
Depășirea momentului, este atunci când săracă capra ajunge acasa si isi gaseste sigur ul i ed rămas, speriat, care ii poveste toata întâmplarea.
Povestea se poate încheia in doua moduri, cel vechi, este acela cand capra il pune pe un scaun de ceara, deasupra unui foc, lupul murind. dar în versiunile noi, capra îndoială lupul pana lesină , apoi il taie pe burta si scoate iezii

pisica119: E ok doar nu așa trebuia făcut trebuia sa zici an prezent ce se antampla
Răspuns de naomi1167
4
                               Capra cu trei iezi
  O capra avea trei iezi.Intr-o zi ea a chemat toti iezii la ea si le-a spus ca v-a pleca in padure pentru a lua cate ceva de mancare.Dupa ce a plecat iezii au incuiat usa cu cheia.
       Dar dupa cateva momente a venit cineva si a inceput sa bata la usa.Iezii au plecat  si au deschis usa.Dar cand colo era lupul,nu era mama lor.Ei au inceput sa se ascunda peste tot prin casa,dar lupul i-a gasit imediat pe cei doi iezi,numai pe cel mic nu la gasit.El s-a saturat si apoi a plecat. Dupa aceea a venit mama lor.Iedul cel mic a inceput sa ii povesteasca ce s-a intamplat cu ceilalti doi frati ai lui.
     Atunci mama s-a pornit cu iedul cel mic in cautarea lupului..........

pisica119: trebuia sa continui
Alte întrebări interesante