Geografie, întrebare adresată de cojocaruadrian621, 8 ani în urmă

factorii principali de dezvoltare agricultura​


GreenEyes71: * Factorii, cu 2 i la final !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alessialixandru159
0

Răspuns:

Sectorul agricol este unul dintre principalii utilizatori de terenuri din Europa și, prin urmare, contribuie la modelarea peisajelor în zonele rurale. Acesta are diverse efecte directe și indirecte asupra mediului și depinde, la rândul său, de resursele naturale.

Terenurile agricole au un rol important în tiparele de exploatare a terenurilor în UE. Împreună, pajiștile și terenurile cultivate reprezintă 39 % din suprafața ocupată de terenuri a Europei (AEM, 2017a). Sectorul agricol este un utilizator major de resurse naturale și se află într-o relație complexă cu mediul (OCDE, 2017). Următoarele date reflectă performanța și impactul sectorului agricol în UE:

În 2015, aproximativ 94 % din emisiile de amoniac din Europa au provenit din agricultură, în principal din activități precum depozitarea îngrășămintelor organice naturale, împrăștierea gunoiului de grajd lichid și utilizarea de îngrășăminte anorganice pe bază de azot.

Emisiile de CO2 provenite din solurile de turbă drenate în scopuri agricole se ridică la 100,5 Mt CO2 pe an, iar în cazul solurilor drenate pentru silvicultură – la 67,6 Mt CO2. Cu un total de 173 Mt emisii de CO2 provenite din solurile drenate, UE este al doilea mare generator de emisii de CO2 provenite din turbării (după Indonezia) (Berge et al., 2017).

Prin utilizarea sistemelor de irigații, agricultura exercită o presiune majoră asupra resurselor de apă regenerabile. În unele anotimpuri, în acest sector se consumă peste 50 % din volumul de apă folosit în Europa.

Explicație:

Succes

Alte întrebări interesante