Geografie, întrebare adresată de elacrys10, 8 ani în urmă

faptula că traim într-o țară in care oricând se pot declanșa vutremure majore trebuie să ne determine sa fim in permanență pregătiți. Demonstrează ca stii regulile de comportare si masurile de protecție în caz de cutremur!scrie pe spațiile punctate informațiile solicitate. ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de candtyt7
6

Răspuns:

in primul rand trebuie sa ne pastram calmul

daca este posibil,ne ascundem sub banci

Închideți sursele de foc cât puteți de repede, dacă a luat foc ceva, interveniți imediat după ce a trecut șocul puternic.

Nu alergați în stradă sau pe stradă, deplasați-vă calm spre un loc deschis și sigur, feriți-vă de versanții de unde pot cădea roci sau de unde pot avea loc alunecări de teren.

Dacă sunteți în mașină, opriți-vă cât mai repede într-un loc deschis, evitând clădirile prea apropiate de stradă, dincolo de poduri, pasaje, linii electrice aeriene și stați înăuntru.

Într-un mijloc de transport în comun, stați pe locul dvs. până se termină mișcarea seismică. Apoi nu va îmbulziți la coborâre.

Nu plecați imediat din spațiul în care va aflați. Acordați primul ajutor celor afectați de seism.

Ajutați-i pe cei răniți sau prinși sub mobilier, obiecte sau elemente ușoare de construcții căzute, să se degajeze. Atenție - nu mișcați răniții grav!

Explicație:

Alte întrebări interesante