Biologie, întrebare adresată de queenanila59, 8 ani în urmă

fFormulați o ipoteză pentru cauza unei urine de culoarea galben închis și Propuneți o modalitate de verificare a acestei ipoteze formulate de voi
va rog nu stiu ce ipoteza sa scriu dau coroana ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de JackPu
5

Răspuns:

Prezența urinei închise la culoare poate fi cauzată de substanțele reziduale ale anumitor medicamente. Urina poate să apară mai întunecată și să aibă un miros mai puternic în cazul deshidratării sau după transpirație intensă: în acest caz, înlocuirea lichidului va fi suficientă pentru ca urina să revină la culoarea normală.

Urina închisă la culoare este asociată cu diferite boli, care afectează mai mult sau mai puțin direct tractul urinar, variind de la diverse infecții și inflamații, până la alte patologii, care afectează funcționarea tractului urinar (rinichi, uretere, vezică urinară și uretră) și neoplasme hepatice și renale. În plus, o urină întunecată poate rezulta din anumite alimente (fasole, rubarbă sau aloe), anumite medicamente, precum și exerciții fizice extreme și leziuni musculare.

Pe lângă faptul că se caracterizează printr-o culoare mai întunecată decât de obicei, urina poate apărea, de asemenea, tulbure și urât mirositoare, iar debutul acesteia poate fi însoțit de o senzație de arsură în timpul urinării.

Care sunt remediile pentru urina inchisa la culoare.

La prezența urinei închise la culoare trebuie consultat medicul. În cazurile de urină închisă la culoare, acesta poate prescrie analize de urină și teste de cultură urinară, pentru a identifica principala cauză a tulburării. Nu trebuie subestimată prezența acestei afecțiuni: cu cât este mai rapid diagnosticul, cu atât mai ușor va fi posibil să se intervină cu tratamentul potrivit și să se reducă riscul unor complicații grave. În plus, urina închisă la culoare poate fi și un semn de deshidratare; prin urmare, un medic poate recomanda menținerea unei hidratări sănătoase ca remediu la domiciliu.


queenanila59: O sa ti dau coroana cand apare peste 24h
JackPu: Super!
queenanila59: gata
Alte întrebări interesante