Limba română, întrebare adresată de Eriko29, 9 ani în urmă

Fictiunea deschide o lume a imaginatiei , o lume virtuala . Scrieti o scurta compunere pe aceasta tema , comparand lumea fictiunii literare cu lumea jocurilor pe calculator din punctul vostru de vedere , al consumatorului de literatura (cititor) si de jocuri pe calculator . Am nevoie de o compunere de 10 randuri. Va rog ajutati-ma.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de rarucu
19
Fictiunea reprezinta imaginatie, o lume ireala aflata in mintile noastre
           In opinia mea, lumea fictiunii literare est foarte diferita de lumea jocurilor video.
           Pe de o parte, literatura ajuta la imbogatirea culturii generale,ne ajuta sa ne formam, pe cand jocurile provoaca dependenta, ceea ce e rau deoarece persoana respectiva nu mai e preocupata de lucruri importante, ci doar de jocuri.
           Pe de alta parte, si jocurile video au ceva bun:dezvolta creativitatea.De asemenea, si cartile. ...cartea este un simbol al intlepciunii, al desteptaciunii iar jocurile video, simbol al distractiei, al imaturitatii.Din pacate, in ziua de azi, sunt mai multi adolescentii pasionati de jocuri decat de carti...
            In concluzie,fictiunea literara este foarte diferita de ca a jocurilor video, acest lucru fiind demonstrat prin faptul ca jocurile dau dependenta iar cartea da sentimentul de curiozitate.

Alte întrebări interesante