Fie E(x)=(2x+1)²-2(x-1)²+(1-x)(x+3) x€R a)arata că E(x)=x²+6x+2,oricare ar fi x€R
b)Determina valoarea minimă a lui E(x)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a) (a+b)²=a²+2ab+b², (a-b)²=a²-2ab+b²
E(x)=(2x+1)²-2(x-1)²+(1-x)(x+3)
E(x)=4x²+4x+1-2x²+4x-2+x+3-x²-3x
E(x)=x²+6x+2
b) Minimul unei expresii este dat de -Δ/4a și are loc pentru x=-b/2a
x=-6/2 = -3
minE(x) = -3
hwhrbdkshe:
ms
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă