Fie E(x)=x^3+4x^2-x-4 ; x apartine lui R
a) aratati ca E(x)=(x+4)(x-1)(x+1)
b) a apartine de R astfel incat E(a)=0
VA ROG IMI TREBUIE FOARTE REPEDE
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Pentru orice nelamuriri astept intrebari!
Anexe:
ioanapaun2005:
multumesc mult
Răspuns de
0
Răspuns:
a)
E(x)=x^3+4x^2-x-4
Descompunem în factori :
E(x)= x^2(x+4) - x-4
Adăugăm paranteza și schimbam semnul :
E(x)= x^2(x+4) - (x+4)
E(x)= (x+4)(x^2-1)
Descompunem :
E(x) = (x+4)(x+1)(x-1) , x € R
b)
E(a) =0, a € R
E(a) = (a+4)(a+1)(a-1)
(a+4)(a+1)(a-1)=0
Este adevărat dacă cel puțin unul din factori este 0:
a+4=0
a= - 4
a+1=0
a= - 1
a-1=0
a= 1
a € R,
Solutiile sunt : a1 = - 4
a2 = - 1
a3 = 1
Explicație pas cu pas:
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă