Fie ecuatia
3•(x-2) + a•x-1= 2(x + 4) + 6
Aflați a daca solutia ecuației este 2
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
3•(x-2) + a•x - 1 = 2(x + 4) + 6
inlocuiesti pe x cu 2
3•(2 - 2) + a•2 - 1 = 2(2 + 4) + 6
3•0 + a•2 - 1 = 2•6 + 6
a•2 - 1 = 12 + 6
a•2 - 1 = 18
a•2 = 18 + 1
a•2 = 19
a = 19 : 2 = 9,5
iauywbdbfoggfc:
Mulțumesc mult! Așa mi a dat si mie dar nu eram sigura!
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă