Matematică, întrebare adresată de mariaalexandru0823, 8 ani în urmă

fie f(x) =x^2+6x-9. calculați f(-1)+f(0)+f(3)​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Plushica00
1

Răspuns:

inlocuiesti pe x cu -1,0,3

Explicație pas cu pas:

f(-1)=(-1)^2+6*(-1)-9=1-6-9=1-15=-14

f(0)=0^2+6*0-9=_9

f(3)=3^2+6*3-9=9+18-9=27-9=18

-9+18-14=9-14=5


salamdebiscuiti: 9-14 este -5 :)))
Plushica00: scz...-14+(-9)=-23+18=-5
Răspuns de salamdebiscuiti
1

Răspuns:

f(x) =  {x}^{2}  + 6x - 9

f( - 1) = 1 - 6 - 9 =  - 14

f(0) = 0 + 0  - 9 =  - 9

f(3) = 9 + 18 - 9 = 18

-14+(-9)+18=4-9= -5

Alte întrebări interesante