Fie funcțiile f:R->R, f(x)=x+3 si g:R->R g(x)= 2x-1 . Sa se detrrmine soluția reala a ecuației 2×f(x)+3×g(x) = -5
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
3
Răspuns:
2*f(x)+3*g(x)= -5
2(x+3)+3(2x-1)= -5
2x+6+6x-3=-5
8x+3=-5
8x = -5-3
8x= -8=>
x= -8/8
x= -1
Explicație pas cu pas:
Răspuns de
0
2 • (x+3) + 3• (2x-1) = -5
2x + 6 + 6x -3 = -5
8x + 3= -5
8x = -5 - 3
8x = -8
x = -8 : 8
x = -1
2x + 6 + 6x -3 = -5
8x + 3= -5
8x = -5 - 3
8x = -8
x = -8 : 8
x = -1
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Geografie,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Chimie,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Geografie,
9 ani în urmă