Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Fii creativ ,???Inventează o legendă a mărțișorului?

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de KatyZ14
0

Răspuns:

Mărțișorul

Explicație:

Mărțișorul este un șnur alb și rosu. Roșu simbolizează sângele celor care au murit în al doilea război mondial iar albul reprezinta pacea și speranța. Bijuteria adăugată acestui șnur, înainte, era o módra de cupru sau orice fel de metal prețios care se dădea generație în generație. Se spune ca Mărțișorul îți poarta noroc și te ferește de rele.

( nu am memorat toată legenda mărțișorului asa ca am mai improvizat puțin, sper să-ți placa și te rog ignora gresilel gramaticale)


KatyZ14: moneda*
Răspuns de bazilalina777muta
11

bună

┏━━━━━━━━━━━━━━━┓

Cerința ne cere să facem o mică legendă a mărțișorului. Deci, hai să fim creativi❤

┗━━━━━━━━━━━━━━━┛

➤ Legenda spune, că firul roșu și firul alb au fost o dată împletite și după legată ca o fundă. Creatoarea acestei deosebite lucruri din roșu și alb este o mică fată care nu avea nimic, doar un ghiocel și două ghemuri de ață. Îi plăcea să facă creații noi zi de zi, dar ața roșie și ața albă a fost c-ea mai bună creație pe care o admirau cu toții. Numele acestui lucru a fost ales de către toți care îi admirau munca fiind un nume ne-auzit până acum, adică "mărțișor". Fata continua să facă zi de zi acest "mărțișor" bucuroasă, iar aceste creații au fost folosite pentru cadouri de primăvară și pentru a le purta în piept.

≿━━━━༺❀༻━━━━≾

bazilalina777muta

Alte întrebări interesante