Limba română, întrebare adresată de chisramona2008, 8 ani în urmă

. . FIŞĂ DE LECTURĂ TITLUL CĂRŢII: ... AUTORUL: ... VOLUMUL: ... EDITURA: ... CUVINTE NOI: ... SUBIECTUL: Scrie trei-patru enunţuri despre partea preferată din carte sau realizează rezumatul. PERSONAJELE: Care sunt? Cine este personajul principal? Cum este? Cu care personaj ți-ar plăcea să semeni? De ce? Are această carte o morală? Ai învățat ceva din ea? Notează ce ți-a plăcut din text: O întâmplare Un personaj O expresie O idee Coperta/imaginile Scrie trei motive pentru care recomanzi această carte unui prieten. Realizează un desen inspirat din cartea citită sau transcrie un citat ce te-a marcat. . . . . .​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MonicaN
20

Un model de fișă de lectură poate fi acesta:

TITLUL CĂRŢII: Vrăjitorul din Oz

AUTORUL: Frank Baum

VOLUMUL: un singur volum

EDITURA: DPH

CUVINTE NOI: tărâțe (rest după măcinat), sperietoare (obiect folosit pentru a speria păsările), rumeguș (rest de lemn obținut dipă tăierea cu fierăstrăul), licoare (băutură fină), clei (lipici), zare (aer, văzduh) etc.

SUBIECTUL: O fetiță pe nume Dorothy este luată pe sus de o tornadă împreună cu cățelușul ei Toto și ajunge pe tărâmul fantastic al vrăjitorului din Oz. Pentru a se întoarce acasă Dorothy trece prin mai multe aventuri periculoase pe care le trece cu bine.

PERSONAJELE: Dorothy, Toto, Sperie-Ciori, Leul, Omul de tinichea, mătușa Em, unchiul Henry, Vrăjitoarea cea rea de la Apus, Miazăzi, Miazănoapte, Răsărit, Vrăjitorul din Oz etc.

PERSONAJUL PRINCIPAL: Dorothy o fetiță foarte curajoasă.

Mi-a plăcea să semăn cu Dorothy deoarece este curajoasă și înțeleaptă.

MORALA CĂRȚII: nimeni și nimic nu trebuie să te împiedice să lupți pentru visul tău.

Ce mi-a plăcut din text: expresiile frumoase precum verde ca smaraldul și proverbele: Prietenul la nevoie se cunoaște!, Rău faci, rău găsești!

Motivele pentru care recomand această carte unui prieten: este interesantă, ușor de citit și plină de aventuri, personaje, întâmplări magice și lecții de viață.

Citatul care m-a marcat: "Şi aminteşte-ţi, bunul meu prieten, că nu trebuie să judeci inima după cât de mult iubeşti, ci după cât de mult eşti iubit de ceilalţi."

Ne amintim:

Fișa de lectură se realizează după citirea integrală a textuluiși cuprinde elementele esențiale precum: titlul, autorul, volumul, editura etc.

Mai multe despre cum se realizează o fișă de lectură aici: https://brainly.ro/tema/1054946

Succes și spor la lecții!


40727602954: Perfect!!❤️
Alte întrebări interesante