Fizică, întrebare adresată de mnicoleta923, 8 ani în urmă

Fizica
1 Definește noțiunea:corp de referință.Da exemple.
2 Explică noțiunea: poziția corpului dat.Da exemple.
3 Dă 2÷3exemple de poziție a unui corp în raport cu diferite corpuri de referință. 4 ce este necesar să cunoști pentru a determina poziția unui corp în plan?
5 Cum se determină orientarea unui corp?
6 Având la dispoziție o busolă, determină pozițiile diferitelor tipuri corpuri de pe masă (buteliei cu apă, radieră etc.) în raport cu:
a) colțul mesei;
b)centru mesei.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de PutereDinu
22

1. Se numește corp de referință corpul față de care se determină poziția altui corp, care se studiază. De exemplu, mașina se află în mișcare față de omul care așteaptă la oprire, sau elevul se află în repaus față de colegul său.

2. Poziția corpului reprezintă poziția, starea ei într-un anumit spațiu și timp. De exemplu, stiloul se află pe bancă, deci stiloul se află în repaus, până când cineva nu-l va lua, iar masa este corpul de referință.

3. Câteva exemple deja au fost mai sus. Luna se află în mișcare față de Pământ (se învârte în jurul ei), Pământul se află în mișcare față de Soare (se învârte în jurul lui), oamenii se află în mișcare față de copaci.

4. Pentru a determina poziția unui corp în plan este necesar să cunoști starea lui, poziția lui față de corpul de referință, adică distanța până la acesta și poziția lui față de alte corpuri.

5. Orientarea unui corp de poate determina, aflând poziția acestuia în spațiu, față de corpul de referință, direcția vectorului de mișcare, starea de mișcare sau repaus.

6. Cu ajutorul busolei putem determina poziția obiectelor dorite față de colțul mesei sau centrul mesei, care sunt corpuri de referință față de obiectele date, adică putem afirma că corpul x se află la nord față de centrul mesei și în sud-est față de colțul mesei respective.

Alte întrebări interesante