Limba română, întrebare adresată de daria92, 9 ani în urmă

Folosind cuvinte expresive redactati o compunere cu titlul " toamna pe meleagurile noastre "

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de irina19t
17
    Frunzele cad asemena ghiulelelor pe un camp de razboi... Ma uit pe fereastra si nu imi pot lua ochii de la frumusetea pamantului. Un covor in diferite nuante s-a asterunut in gradina mea. Totul e ca intr-un vis.
   Nu ma pot abtine si, desi am multa treaba, ies afara. De um pun piciorul in prag, un miros dulce ma napadeste. Este mireasma copilariei, o stiu de cand m-am nascut: intr-o toamna calda, la mijlocul lui octombrie.
Ceva misca in spatele unui tufis. Cu coada zburlita, o pisica portocaie mi se arata. Ma aplec, o mangai si observ ca, pe zgarda, are o adresa. Nu e departe, e la cateva strazi distanta de casa mea. Hotarasc sa o duc la stapanul ei.
   Pe masura ce inaintez pe strada, oranjul copacilor devine mai intesn. Vad oameni culegandu-si viile pline cu ciorchini negri ca pana corbului. Vad copii aruncandu-se in gramezile cu frunze greblate. Vad o pasune cu iarba inca verde, desi putin trecuta, ingalbenita.. Totul e atat de impresionant!
   Ajung la casa cu pricina. Doamna careia i-am adus pisica se intampla sa fie profesoara mea de pian. Ma invita la un ceai, iar eu nu pot sa o refuz. Ne asternem pe terasa plina cu flori iar eu sorb usor din cana. Avea gustul toamnei, toamnacea magnifica, cea mai colosala pictura a naturii. Imi este clar deja. Toamna pe meleagurile noastre este cea mai deosebita!
Alte întrebări interesante