Limba română, întrebare adresată de Desteptil, 9 ani în urmă

Folosind naratiunea ca mod de expunere predominant ,realizeaza o compunere de 20-25 de randuri in care sa continui textul ,,Singuraticii ,, ce Emil Garleanu printr-o intamplare ai carei protagonisti sa fie lebada si luceafarul

Va rog sa ma ajutati dau multe puncte,

Va rog,,... Please

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de CRIssTTIInnAA
3
Iti dau planul :
1.In opinia mea , textul "...." scris de "...." este o opera epica intrucat autorul isi exprima gandurile si sentimentele in mod indirect prin intermediul naratorului , actiunii si a personajelor.
2.Pe de o parte , se observa prezenta naratorului -obiectiv/subiectiv care relateaza la persoana a III-a/I-a- si prezenta personajelor care sunt : principale - V
                                                                                 secundare - W , X etc.
                                                                                 episodice - Y , Z etc.
3. Pe de alta parte , actiunea este bazata pe momente ale subiectului : expozitiunea - povestesti foarte scurt , intriga - povestesti foarte scurt , desfasurarea actiunii - povestesti foarte scurt , punctul culminant - povestesti foarte scurt , deznodamantul - povestesti foarte scurt .
De asemenea , modul predominant de expunere este naratiunea , care se impleteste cu dialogul si descrierea .
4. In concluzie , prin toate argumentele aduse mai inainte , am demonstrat ca textul " ..." scris de "..." se incadreaza in seria operelor epice .
pera literara "Fricosul"de Emil Garleanu apartine genului epic deoarece concentreaza particularitati al unei astfel de creatii . 
In primul rand , prin intermediul personajului principal : iepurele , si al actiunii , sentimentele autorului , in special de umor , sunt transmise in mod indirect. Astfel , in plina noapte de iarna , un iepuras pleaca in cautarea "prietenei "  , insa , se sperie de umbra lui , fapt ce da textului literar o nuanta de umor : "si o zbughi la goana , se pravali in vale". 
In al doilea rand , principalul mod de expunere este naratiunea , care se imbina armonios cu descrierea : "Noapte lucie pe o lume ca din povesti."
 In concluzie.... :))

Desteptil: ce inseamna personaje episodice ?
Desteptil: Si apropo eu trebuia sa fac o compunere
CRIssTTIInnAA: Pai ti.am dat planul compunerii ..
Desteptil: mai degraba imi zic opinia
Desteptil: dar in fine
Alte întrebări interesante