folosind semnul functiei de gradul al 2-lea sa se stabileasca semnul expresiilor
a) E(x)= (x-2)(9-x^2)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
4
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
E(x) = (x-2)·(9-x²) = (x-2)·(3-x)·(x+3)
x-2 = 0 => x = 2
3-x = 0 => x= 3
x+3 = 0 => x = -3
--------
x I-∞ -3 2 3 +∞
x-2 I--------------------0++++++++++
3-x I+++++++++++++++0------------
x+3 I-------------0+++++++++++++++
(x-2)·(3-x)·(x+3) I++++++++0-----0++0-----------
E(x) < 0 pentru x ∈(-3 , 2) ∪ (3 ; +∞)
E(x) = 0 pentru x = {-3 ; 2 ; 3}
E(x) ≥ 0 pentru x ∈ (-∞ ; -3] ∪ [2 ; 3]
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă