Istorie, întrebare adresată de iana494, 8 ani în urmă

Folosind sursele îndepliniți aceste exerciții

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Voden
3

Bună!

  (✿◕‿◕✿)

 6. Numește personalitatea istorică care a instituit monarhia autoritară în România interbelică. Apreciază rolul ei, formulând două argumente.

 Opinie: Monarhia autoritară a fost instaurată în România interbelică de regele Carol al II-lea. În opinia mea, aceasta a avut consecințe negative.

 Argument 1: Nu mai sunt separate puterile în stat, deoarece monarhul deține atât puterea executivă, cât și pe cea legislativă;

 Argument 2: Nu mai era prevăzută libertatea de asociere, prin urmare se va trece treptat la monopartidism.

 7. Exprimă-ți opinia: Constituția din 1923 a favorizat o adevărată înflorire a sistemului democratic românesc? Formulează două argumente.

 Opinie: În opinia mea, Constituția din 1923 a favorizat o adevărată înflorire a sistemului democratic românesc, întrucât prevedea respectarea a numeroase principii democratice.

 Argument 1: Se trece de la un vot cenzitar, la unul universal. Potrivit acestei legi fundamentale, puteau să voteze toți bărbații care aveau vârsta minimă de 21 de ani, astfel că a crescut numărul alegătorilor.

 Argument 2: Erau prevăzute și respectate drepturi și libertăți, precum: dreptul la proprietate, libertatea de asociere, libertatea de exprimare, inviolabilitatea domiciliului.

Alte întrebări interesante