Istorie, întrebare adresată de larisaionela43, 7 ani în urmă

Formulati un punct de vedere referitor la practicile politice din Romania , in perioada 1990-2000 si sustinerea acestuia printr-un argument istoric.
Este urgent!!!!Mulțumesc!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Okok12
1

Răspuns: Un punct de vedere referitor la practicile politice din Romania, in perioada 1990-2000, este faptul ca statul de drept si democratia au fost readoptate dupa caderea regimului comunist.

Un argument istoric este reprezentat de adoptarea Constitutiei din 1991, ce garanta atat separarea puterilor in stat, cat si sustinerea alegerilor libere si formarea partidelor noi ce au alcatuit scena politica a tarii.

Explicație:

Răspuns de Voden
2

Bună!

  ヽ(✿゚▽゚)ノ

 Formulați un punct de vedere referitor la practicile politice din România, în perioada 1990 - 2000 și susținerea acestuia printr-un argument istoric.

 Un punct de vedere referitor la practicile politice din România, în perioada 1990 - 2000, este acela că aveau caracter democratic, încurajând respectarea drepturilor și libertăților cetățenești, separarea puterilor în stat, suveranitatea poporului și guvernarea reprezentativă.  

  Un fapt istoric care susține acest punct de vedere este înființarea a două instituții noi: Avocatul Poporului și Curtea Constituțională. Avocatul Poporului este desemnat de Senat și are rolul de a apăra drepturile și libertățile cetățenilor. Curtea Constituțională este alcătuită din 9 judecători care veghează ca legile să fie adoptate în conformitate cu Constituția. Așadar, aceste instituții au contribuit la consolidarea regimului democratic.

Alte întrebări interesante