Limba română, întrebare adresată de hjk22, 8 ani în urmă

Formulati un text la pers 1 despre mine care să conțină adj la toate gradele de comparatie​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ruxybelle
0

Eu sunt x(aici vei insera numele tau, pe care nu il cunosc:)), si in urmatoarele randuri o sa ma prezint, asa cum eu cred ca sunt. Citire placuta!

Sunt fata/baiat si pot spune ca ma laud cu inteligenta/ harnicia/..... mea. Sunt cel mai harnic/lenes din casa si imi place/nu imi place sa invat si sa merg la scoala.

Mai mult ca orice, imi respect prietenii, ei mi-au fost si imi sunt alaturi la fiecare greu. Tin sa le multumesc in special lui ..... si lui.....

Sunt o fire deschisa/ inchisa, dar prietenii, mai numerosi sau mai putin numerosi sunt cei mai buni pe care ii poate avea cineva! Cel mai mult imi place sa.... si cel mai putin imi place sa.......

Sunt ......(culoarea parului tau) si am ochii....... Multi imi spun ca am nasul ....... si........ , iar tenul .......... Sunt........(inalt, inalta, scund, scunda, mediu), dar si .....(slaba, slab, grasut, grasuta, asa si asa, un pic mai umflatel ,umflatica). Mama imi spune ca-s frumos/ frumoasa(istet/isteata/...., dar asta spune toate mamele!

Si astfel, in cateva randuri, m-am prezentat, si pentru cei ce inca nu ma cunosteti foarte bine, sau pentru cei ce ma cunoasteti foarte putin bine, sper ca ati aflat mai multe despre mine!

Adjectivele: pozitiv-frumos, din al 5-lea paragraf, la" mama imi spune ca..."

comparativ de superioritate "mai mult ca orice...."

comparativ de inferioritate ...

nu le mai adaug pe celelatlte pt ca ma grabesc :). dar poti adauga tu insusiri in continuare, folosind si un adj comparativ de gelatite, caci pe acesta cred ca l-am uitat. sper ca schema mea a ajutat, si nu uita sa mai adaugi, sa o mai imbogatatesti.

Alte întrebări interesante