Limba română, întrebare adresată de mayayourlifep3w00y, 8 ani în urmă

formulează câte un enunț in care sa precizezi următoarele aspecte din textul dat
-anul în care a fost scris Jurnalul lui Gustav Flaubert
-împrejurarea scrierii acestui jurnal​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de maricicadin
15

Poza cu textul pt a putea sa te ajut


mayayourlifep3w00y: Îți scriu textul
mayayourlifep3w00y: Manuscrisul cu note de călătorie al scriitorului francez Gustav Flaubert este plin de mazalituri, comentarii și pete de cerneala care dezvăluie cât de greu era procesul de scriere pentru romancier, transmite News. Com,, Era permanent nesatisfăcut de ceea ce făcea, asa cum se vede din mazalituri și rescriere. Această carte se afla în contrast cu scrisorile sale, în care e greu sa găsești o singura greșeală'', a spus Benoît Forgeot, expert la casa de licitație Drouot din Paris.
mayayourlifep3w00y: Jurnalul de călătorie al lui Flaubert de 277 de pagini a fost descris ca bijuteria licitației. A fost scris în 1848,cand Flaubert și prietenul sau, Maxime Du Câmp, s-au plimbat prin Bretania și au decis sa scrie ceva împreună :lui Flaubert i-au revenit capitolele cu număr impar, iar lui Du Câmp, celelalte..Textul nu a fost publicat în timpul vieții lui Flaubert. Gustave Flaubert s-a născut la 12 decembrie 1821 la Rouen, in Franța.
mayayourlifep3w00y: A fost romancier și dramaturg francez, cunoscut mai ales datorita romanului '' Doamna Bovary'', operă capitală pentru literatura secolului al XX-lea.' 'Salammbô' 'și' 'Educația sentimentală' 'sunt câteva dintre operele sale cele mai importante. Gustave Flaubert a murit la 8 mai 1880,la Canteleu, Franța.
mayayourlifep3w00y: Asta e textul
maricicadin: Ok. Stai sa il citesc
maricicadin: - Manuscrisul cu note de calatorie al lui Gustav Flaubert a fost scris in 1848
mayayourlifep3w00y: mulțumesc
maricicadin: Imprejurarea scrierii acestui jurnal a fost cand Flaubert si prietenul sau s au plimbat prin Bretania
maricicadin: Cu placere!
Alte întrebări interesante