Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 7 ani în urmă

Formulează enunturi in care să foloseşti cuvintele: Matei, carte, a pus, bancá 4. Imediat după redactarea textului de mai jos au căzut picături de cerneală pe unele cuvinte. Reconstituie textul, scriind pe caiet cuvintele care nu mai pot fi citite. A fost odată o pădure adevărată ... care creşteau nişte ciuperci obişnuite, dar care erau ... totul speciale pentru Andreea, o fetita ... patru ani. Ea legase o vie prietenie ... o ciuperca foarte jovială, care purta permanent ... gât un fular ... dungi roşii. Andreea s-a gândit că poate ar avea nevoie şi. ... manusi, fiind aşa friguroasă, dar cum acestea erau suite ... pod, a renuntat ... idee. Pe ciuperca o chema Steluta şi era foarte guralivă, dar şi un ascultător grozav. Andreea îi putea spune orice şi afla ... ... ea o gramada de secrete. De multe ori dormea cu ea ... pat. Intr-o zi, mama a intrat ... neasteptate ... camera Andreei, iar Steluta care se uita pe carțile de poveşti ale fetei, s-a speriat îngrozitor. A plecat brusc şi nu a mai revenit niciodată. Mai târziu am înţeles că se temea să nu ajungă tocăniţă.​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 2ancadumitrescu
1
Formulează enunturi in care să foloseşti cuvintele: Matei, carte, a pus, bancă
Matei a pus o carte pe bancă.
Matei a pus o carte in bancă.
Matei a pus o carte in ghiozdanul colegului de bancă.

4. Imediat după redactarea textului de mai jos au căzut picături de cerneală pe unele cuvinte. Reconstituie textul, scriind pe caiet cuvintele care nu mai pot fi citite.
A fost odată o pădure adevărată în care creşteau nişte ciuperci obișnuite, dar care erau cu totul speciale pentru Andreea, o fetita de patru ani. Ea legase o vie prietenie cu o ciuperca foarte jovială, care purta permanent la gât un fular cu dungi roşii. Andreea s-a gândit că poate ar avea nevoie si de mănuși, fiind aşa friguroasă, dar cum acestea erau suite în pod, a renunțat la idee. Pe ciuperca o chema Steluta şi era foarte guralivă, dar şi un ascultător grozav. Andreea îi putea spune orice şi afla de la ea o gramada de secrete. De multe ori dormea cu ea în pat. Intr-o zi, mama a intrat pe neașteptate în camera Andreei, iar Steluta care se uita pe carțile de poveşti ale fetei, s-a speriat îngrozitor. A plecat brusc şi nu a mai revenit niciodată. Mai târziu am înţeles că se temea să nu ajungă tocăniţă.

Utilizator anonim: Mulțumesc
2ancadumitrescu: Cu plăcere!
Alte întrebări interesante