Limba română, întrebare adresată de alinuta73, 9 ani în urmă

Formulează o compunere cu titlul,, Anotimpul alb" folosind următoarele cuvinte:noiembrie, zăpadă, argintul, steluțe, gheata, cerul, florile, vântul, tăcerea, bucurie (le puteți schimba forma) Va rog sa fie rapid dau 40 puncte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de office29
10
Era o zi de toamna sa racit brusc era pe la noiembrie . Intr-o zi a inceput sa cada primii fulgi era asa de frumos alb si cu fulgi pufosi . Diminetata cind mam sculat era totul acoperit cu zapada sclipitoare, argintul zapezii ma facea mai blinda si mai bucuroasa. Dar stelutele de gheata incepeau iarasi sa cada unul dupa altul . Cerul este alb ca si zapada alba dar si soarele este posomorit de iarna geroasa si mare. Vintul suiera pe la fiecare casa si geam , sa anunte ca a venit iarna. Tacerea oamenilor si a animalelor era o primejdie era foarte liniste , dar in casele lor era tipete de bucurie ca a venit insfirsit iarna frumoasa . Bucuria copiilor era o mare fericire pentru ei , chiar si la parinti le plac ca a venit iarna alba si frumoasa . Dar mie iarna imi va placea pina in descursul vietii mele . Iarna mea , sora mea !


MusicxFulgusor: ai cateva greseri dar super text !
MusicxFulgusor: greseli *
office29: ms
office29: uitete la tine
office29: tu mai multe ai
MusicxFulgusor: mă cam bate tastatura
alinuta73: Mulțumesc amândurora!
office29: ms
MusicxFulgusor: cu placere!
Răspuns de MusicxFulgusor
11
Suntem in luna noiembrie , Iarna se apropie cu pasi repezi . Totii copii asteapta cu drag zapada care sa acopere pamanturile , argintul care pica peste noi cu stelute de gheata ne bucura sufletul . Cerul este acoperit cu nori pufosi , florile s-au strecurat in pamant si vor iesi la primavara ca niste adevarate regine . Vantul este racoros ,potrivit pentru venirea iernii , tacerea animalelor ne intristeaza umpic dar stim ca le vom vedea din nou . O asteptam cu bucurie pe zana iernii !
Alte întrebări interesante